A Mercedes-AMG GT 63 S E Performance mindössze néhány hónapja jelent meg a piacon, és máris megérkezett a második különleges verzió a modellből. A Németországban csaknem 200 ezer euróba (aktuális árfolyamon átváltva 76,7 millió forintba) kerülő alapverzióhoz most 23 800 euróért (9,1 millió forintért) már az úgynevezett F1 Edition csomag is elérhető, ami az autó teljesítményén nem, csak a megjelenésén változtat.

Ahogy a neve is sugallja, az inspirációt az F1 szolgáltatta, de vajon mit kaphatunk egy olyan kiegészítő csomagtól, ami annyiba kerül, mint egy középkategóriás autó? Kezdetnek ott vannak a 21 colos, ötküllős kovácsolt felnik mattfekete színben és piros felniperemmel. A kerekek így pontosan ugyanúgy néznek ki, mint a hivatalos F1-es orvosi autón.

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance F1 Edition
Kép: Mercedes

Az AMG természetesen egy új aerocsomagot fejlesztett az F1 Editionhöz, amely nagyobb első splittert, extra légterelő elemeket, rögzített hátsó szárnyat és áttervezett diffúzort is tartalmaz. Ezek azonban nem pusztán látványelemek, mivel az alkatrészeket szélcsatornában fejlesztették ki azért, hogy valódi előnyöket biztosítsanak azáltal, hogy nagy sebességnél javítják az autók kezelhetőségét, miközben csökkentik a légellenállást.

Az Alpine Grey fényezéssel készült AMG GT 63 S E Performance F1 Edition fényes fekete díszítőelemeket és a kasztni alján körbefutó piros díszcsíkot is kapott.

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance F1 Edition
Kép: Mercedes

A Mercedes egyelőre nem tett közzé hivatalos képeket az utastérről, azt azonban tudni lehet, hogy a fekete Nappa bőrrel borított ülések piros varrást kaptak. Ugyanez a színkombináció köszön vissza a biztonsági öveken, a kormányon és a szénszálas berakásokon. A vizuális finomságokat az egyedi padlószőnyegek és az exkluzív Edition jelvény teszik teljessé. 

Végezetül a 4,0 literes, V8-as motorral hajtott, 843 lóerő és 1470 newtonméter leadására képes plug-in hibrid modell az AMG és az F1 logójával ellátott takaróponyva is jár a vásárlóknak.

Nyitókép: Mercedes