Felfüggesztett börtönt kaphat a rendőrt megrúgó biciklis nő

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-08-06, 12:27

A bringás áthajtott a piroson, majd hepciáskodni kezdett a járőrökkel.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt az ellen a biciklis ellen, aki még május 16-án keveredett konfliktusba két budapesti rendőrrel.

A kerékpáros a rendőrök szeme láttára, megállás nélkül hajtott át a piroson a Bartók Béla és a Bertalan Lajos utca kereszteződésében. Az egyenruhások a szabályszegő nyomába eredtek, de a nő a felszólítás ellenére sem akart megállni. A rendőrök ezt megunva a biciklis elé vágtak a járőrkocsijukkal.

Megbilincselt biciklis

Az igazoltatás során a nő hamis adatokat adott meg, aztán közölte, hogy a rendőröknek nincs okuk és joguk arra, hogy feltartsák őt. El is indult volna, de az egyik járőr megragadta a bicikli kormányát. A nő ekkor előbb a bal kezével megpróbált bevinni egy ütést az intézkedő rendőrnek, majd az egyik járőrt combon rúgta, ezután a zsaruk a rendőrautóra teperték és megbilincselték őt.

A biciklis – aki a rendőri intézkedés közben nem szenvedett sérüléseket – csak a rendőrautóban volt hajlandó elárulni a valódi személyazonosságát. A hivatalos személy elleni erőszak bűntettének elkövetésével meggyanúsított nő a bűncselekmény elkövetését részben elismerte a kihallgatása során, a gyanúsítás ellen pedig nem élt panasszal. Hivatalos személy elleni erőszakért öt évig terjedő szabadságvesztést szabhat ki a bíróság.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás megtartása nélkül, az iratok tartalma alapján szabjon ki felfüggesztett börtönbüntetést a gyanúsított számára. A nő jobban járt volna, ha nem kezd el hepciáskodni, a piroson áthajtás ugyanis maximum 50 ezer forinttal büntethető, ennyivel megúszhatta volna a szabályszegést.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Biciklis nő a rendőrautó motorháztetején
2020. július 15.
A kerékpáros álnéven mutatkozott be az őt igazoltató járőröknek.
szmog az Erzsébet híd felett Budapesten
2019. május 30.
Az Euro 5-ös dízeleket is korlátozzák majd a szmogriadó alatt  

További hírek