Gyanúsított lett a biciklis nő, aki áthajtott a piroson, majd megrúgott egy rendőrt

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-07-15, 10:38

A kerékpáros álnéven mutatkozott be az őt igazoltató járőröknek.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítja azt a biciklis nőt, aki még május 16-án keveredett konfliktusba két budapesti rendőrrel. Hivatalos személy elleni erőszakért öt évig terjedő szabadságvesztést szabhat ki a bíróság, írja a Közlekedéstudományi Intézet.

A balhé végkifejletéről az egyik járókelő videofelvételt készített a mobiltelefonjával, amit aztán elküldött az Index újságíróinak. A videón az látszik, hogy az egyik rendőr kicsavarja a segítségért kiabáló nő kezét és ráteperi a rendőrautó motorháztetejére.

Biciklis nő a rendőrautó motorháztetején

Miközben a biciklis nő segítségért kiáltozott, a rendőr is emelt hangon beszélt hozzá, figyelmeztette a kerékpárost, hogy ne velük szórakozzon, mert elő lesz állítva (később elő is állították a bringást). A videó készítője előbb kérdőre vonta a rendőröket, majd felszólította őket, hogy fejezzék be a biciklis bántalmazását. A járőrök nem foglalkoztak az illetővel, aki nem ismerte az előzményeket.

A videó nagyot futott a közösségi médiában, aztán a rendőrök elmondták, mi történt valójában. A járőrök beszámolója szerint a nő a szemük láttára, megállás nélkül hajtott át a piroson a Bartók Béla és a Bertalan Lajos utca kereszteződésében. Az egyenruhások a szabályszegő után mentek, de a nő a felszólítás ellenére sem akart megállni.

A piroson áthajtás maximum 50 ezer forint közigazgatási bírsággal büntethető, ennél nagyobb pénzbírságot nem szabhat ki az intézkedő rendőr, akinek ilyen esetekben nincs mérlegelési lehetősége, írja a KTI.

A rendőrök végül a nő elé vágtak a járőrkocsijukkal, keresztbe elállták a biciklis útját. Az igazoltatás során a nő hamis adatokat mondott a járőröknek, de másodperceken belül lebukott. A kerékpáros aztán közölte, hogy megadta az adatait, ezért szerinte a rendőröknek nincs okuk és joguk arra, hogy feltartsák őt. El is indult volna, de az egyik járőr megragadta a canga kormányát.

Ezután történt az affér, amely miatt gyanúsított le a nőből. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség közleménye szerint a nő előbb a bal kezével megpróbált bevinni egy ütést az intézkedő rendőrnek, majd az egyik járőrt combon rúgta. A biciklis nő részben elismerte a bűncselekmény elkövetését a kihallgatása során, a gyanúsítás ellen pedig nem élt panasszal.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Megbilincselt biciklis
2020. augusztus 06.
A bringás áthajtott a piroson, majd hepciáskodni kezdett a járőrökkel.
szmog az Erzsébet híd felett Budapesten
2019. május 30.
Az Euro 5-ös dízeleket is korlátozzák majd a szmogriadó alatt  

További hírek