Bíróság elé állítják azt a 66 éves budapesti férfit, aki 2021 januárjában óriási sebességgel hajtott be egy Balaton-parti körforgalomba. A balesetben a sofőr és mellette ülő utasa súlyosan megsérült. Ezek okán az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést és járművezetéstől való eltiltást kért az autósra.

A balesetről mi is beszámoltunk tavaly, a járművezető az esti órákban az M7-es autópálya irányából Balatonakarattya felé közlekedett az autójával a 710-es számú főúton, amikor a menetirány szerinti bal oldali sávból nagy sebességgel behajtott egy körforgalomba, majd azon átrepülve a túloldali árokba csapódott.

A sofőr azt mondta a rendőröknek, hogy legfeljebb 90 km/órával közlekedhetett, és egy út szélén álló vadat figyelt, ezért nem vette észre a körforgalmat. A fedélzeti kamera által rögzített felvétel azonban az elmondottnál jóval nagyobb sebességet (156 km/óra) mutatott a baleset előtti pillanatokban.

Az autó hátsó ülésén helyet foglaló nő fejsérülést, illetve számos, töréssel és zúzódással járó sérülést szenvedett, amelyek részben súlyos egészségkárosodásnak minősülnek. Az utas egyébként nem volt bekötve.