Felrobbantottak egy Land Rover Discoveryt!

Közzétéve:
2019-01-25, 09:48

Tankkal robbantottak fel egy harmadik generációs Land Rover Discoveryt úgy, hogy közben a motor is járt. Hogy miért? Mert miért ne?!

Ha ismered a FullMag YouTube csatornát, akkor bizonyára nem okozott nagy meglepetést, hogy újabban milyen őrültségre hajtották fejüket a srácok. Felvetették egymás közt a kérdést, hogy mi lenne, ha felrobbantanának egy Land Rover Discoveryt, méghozzá egy tankkal. Nos, ez lett belőle:

A FullMagról elöljáróban annyit érdemes tudni, hogy évekkel ezelőtt fiatal srácok fejéből pattant ki az ötlet, miszerint készíthetnének hosszabb-rövidebb videókat arról, hogy hogyan lőnek szét bizonyos tárgyakat bizonyos fegyverekkel. A légből kapott elképzelés odáig jutott, hogy a fiatalok akcióit napjainkban több mint 2 millió YouTube feliratkozó követi nyomon.

A korántsem kerekdedre sikeredett Land Rover Discovery modellek esetében jelenleg öt generáció közt lehet különbséget tenni. A szögletességet a kezdetektől magával hordozó típus Észak-Amerikában LR3-ként vált ismertté. A márka történetében nem hozott hatalmas sikereket a harmadik generációs változat, ugyanis az elődmodellekhez képest megbízhatatlan volt, sok volt benne a műanyag elem, meg úgy összességében túlságosan különbözött, mondhatni kilógott a sorból.

Land Rover Discovery felrobban

A videó elején rövid betekintést nyerhetsz az alkotók néhány korábbi „művébe”, ezután egyből rátérnek a batár tank bemutatására, hogy pontosan tudd, milyen eszközzel vetnek véget a Discovery életének. Az M60 harckocsit az 1960-as években gyártották, ám az évtizedek alatt többféle variáns is készült belőle.

A járművet egy duplaturbós léghűtéses V12-es dízelmotor mozdítja, mely 750 lóerős összteljesítményre és mintegy 50 km/h-s végsebességre képes. 1 457 literes üzemanyagtartályával több mint 480 kilométert képes megtenni. A tank talán legszámottevőbb alkotóeleme a 105 milliméteres fő fegyver, melyből a lövedék a kinetikus energia fogalmát ismertetve becsapódik egy Land Rover Discoverybe, melynek még a motorja is járt.

M60 harckocsi

A hatalmas méretű lövedék a Discovery teljes elejét szétroncsolja, de az autó belterében is komoly károkat okoz. A lassított felvételen látni, ahogy a becsapódás következtében szanaszét repkednek a kocsi alkatrészei. Azt is látni, hogy a hatalmas löket következtében az autó mintegy 30 fokot arrébb mozdult.

lövedéktöltés egy tankba

Miután az autó eleje szinte teljesen megsemmisült, a srácok az LR3 továbbra is érintetlen hátuljára hívják fel a figyelmet. A videót semmiképp se hagyd ki, de ami még fontosabb: DON’T DO THIS AT HOME! (Ne próbáld ki otthon!)

Forrás:

Kapcsolódó írások

Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
Legújabb Land Rover Defender várható kinézete
2018. október 04.
2020-ban bemutatkozik a Defender legújabb, teljesen átdolgozott generációja. A legendás terepjáró újult erővel feszül a ringbe, amit jelenleg a G-osztály ural!
E.C.D. Automotive Design Land Rover Defender tuning, oldalról
2018. október 11.
A Land Roverekre specializálódott amerikai cég megint kitett magáért ezzel a projekttel.
az 1966-os Land Rover elölről fotózva
2019. szeptember 01.
A Dalai Láma régi Land Rover IIA szériás autója kalapács alá kerül.