1989-ben a Mazda kizárólag a japán piacon vezette be luxusmárkáját Eunos néven. Nem szidlak le, ha nem emlékszel rá, mivel 1996-ban meg is szüntették, most viszont egy korlátozott kiadású MX-5 névtábláján tűnik fel újra.

A limitált kiadású Mazda MX-5 Eunos Edition elölről

Azonban elég furcsa a helyzet, mivel állítólag csak Franciaországban lesz elérhető az Eunos Edition. Ezt nem igazán értem, hogy miért pont arra a piacra szánnak egy olyan modellt, amely egy japán belpiacos modellnek állít emléket.

A Mazda MX-5 Eunos Edition hátulról

A jelenlegi kiadás tisztelgés az 1992-ben bemutatott Mazda Eunos S Limited előtt, amelyet fekete fényezés, piros bőr belső és exkluzív felnik jellemezték. Ennek megfelelően a 110 darabos széria példányai egyedülálló Jet Black színben, piros bőr belsővel és 16 colos kovácsoltvas felnikkel kerülnek forgalomba. Emellett az első sárvédőn és a műszerfalon egyedi plakett növeli az exkluzivitást.

Az 1992-es Mazda Eunos S Limited Edition elölről

A motorháztető alatt azonban nem történt módosítás, a meghajtásról a szokásos, négyhengeres, Skyactiv-G gondoskodik, amelyet egy hatsebességes manuális vagy automata váltóval lehet kérni.

Mivel ez az európai változat, így a kisebb Skyactiv-G 1,5 literes négyhengeres motor dolgozik benne, amely 130 lóerőt küld a hátsó kerekekre. Természetesen így megfelel a szigorúbb kibocsátási előírásoknak. Az amerikai változatban egy 2,0 literes, 181 lóerős egység található. Az extrák listáján többek között a Mazda i-Activsense biztonsági rendszer és a Bose kilenc hangszóróból álló audio rendszer is szerepel.

A Mazda MX-5 Eunos Edition belseje

A Mazda MX-5 Eunos Edition gyártása csupán 110 darabra korlátozódik a francia piacon. A korlátozott kiadású roadster márciusban érkezik a márkakereskedésekbe 34 600 eurós, vagyis 11,6 millió forintos indulási árral.  Ez majdnem 4 millió forinttal több az alap MX-5-nél.