2021. november 25. | 14:56

Mégpedig vészesen gyorsan.

Alig több mint egy hete maradt az év végi évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (KGFB) rendelkező autósoknak arra, hogy eldöntsék: biztosítót váltanak vagy sem.

A tavalyinál 8%-kal kisebb, 24 ezer forintos átlagdíjat hozott eddig az év végi KGFB-kampány, az ügyfelek 62 százaléka az Union, a Genertel és az Uniqa biztosító egyikénél kötött szerződést, mostanáig tehát ez a három cég volt a legnépszerűbb.

Az autósok jelentős része a rendelkezésre álló időszak utolsó napjaiban aktivizálhatja magát, a Netrisk.hu várakozása szerint december 1-jéig még 30-40 ezer szerződés felmondására kerülhet sor. Az ügyfelek érthetően törekednek a díjak lefaragására, a díjkedvezménnyel járó éves díjfizetési lehetőséget a tavalyi 87 helyett idén már 90 százaléknyian választják. Tavalyhoz képest ismét csökkent a csekkes fizetések aránya, mégpedig 3 százalékkal.

Idén is népszerű az e-kommunikációs kedvezmény, illetve várhatóan többen is élnek majd a home office díjkedvezménnyel, no és a legidősebb vezető kedvezménye is csábító lehet sokaknak: ezzel az opcióval élve az üzembetartó azt vállalja, hogy a gépjárművét 69 évnél idősebb személy nem vezeti az érvényes biztosítási évben.

A kampányban azok érintettek, akik 2010 előtt kötötték meg jelenlegi KGFB-jüket. Aki nem köt biztosítást az autójára, az nagyon rosszul járhat, ezt korábbi cikkünkben bővebben is taglaltuk.

Jó hír, hogy már van olyan felület, sőt, applikáció is, aminek köszönhetően nem fogsz megfeledkezni az autóddal kapcsolatos eseményekről (pl. kötelező biztosítás, gumicsere, szerviz). Regisztrálj ingyenesen az Carnotie oldalán, és máris beállíthatsz egy figyelmeztető eseményt a megfelelő időpontra!