A Ford ezúttal imádott házikedvenceidre is gondolt!

Közzétéve:
2018-12-23, 22:30

A Ford a vészesen közelgő ünnepek alkalmával járművek helyett a háziállatokra is gondolt. Kutyaházat építettek, mely megóvja kedvenceidet a szilveszteri hepajtól.

Aggodalomra semmi ok, az amerikai vállalat nem lép vissza az autógyártástól, ez a cselekedet inkább egyfajta figyelmességnek tudható be a Ford részéről. Az Edge nevet viselő szabadidő-autójukban használt technológiák mintájára olyan kennelt készítettek, melyben imádott kutyusod akár jóízűen át is aludhatja az új esztendőt.

Ford Edge SUV kennel

Napjainkban a legtöbb elveszett vagy megszökött háziállatot a karácsonyi időszakban regisztrálják, az eltűnések okát ugyanakkor általában a hangos tűzijátékoknak és petárdáknak lehet betudni. A Ford által készített kutyaház természetesen nem csak kutyusoknak, más háziállatoknak is előszeretettel nyújt védelmet különösen ebben az időszakban. A termékről rövid videó is készült, melyben különböző gazdik számolnak be arról, mit élnek át és mennyire megviseli általában kedvenceiket az újévi zsibongás.

A kennel a Ford innovatív technológiája, vagyis az aktív zajcsökkentés mentén készült, melynek eredménye a járművekben egy csendesebb, nyugalmasabb utastér. Az egyelőre még prototípusként készült házikó ajtaja egy önműködő, üvegből készített elem, mely probléma esetén akár le is zárható. A kennelben több szellőzőnyílás is el lett helyezve, így nem kell aggódnod, hiszen ott fekvő házikedvencednek hosszasabb idő után sem esik baja. 
A média minden szegmensében fokozottan felhívják a gazdik figyelmét arra, hogy amennyiben lehetséges, ebben az időszakban tessékeljék be a házba kutyusaikat, hogy könnyebb legyen rájuk ügyelni. Nekem is van egy kutyusom, ő 2017 decemberében élhette át élete első Szilveszteri buliját, ő szerencsére még annyira picike volt, hogy nem tulajdonított különösebb jelentést a durrogó, csattogó hangoknak. Kényelmesen elhelyezkedett az ölemben, rá pár percre már szundított is. 

Ford kutyaház

A Ford Edge SUV nevezetű kutyaház ára egyelőre nem ismert, valamint azt sem tudni, mikortól lesz kereskedelmi forgalomba helyezve a termék. Ha sokak számára is megengedhető árat lőnek be a kennelt illetően, feltehetőleg kapkodni fognak érte a vásárlók.

Forrás:

Ford Magyarország

Kapcsolódó írások

Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
A Ford 2 plug-in hibridet szán a kínai piacra
2017. április 07.
A Ford felfedte terveit a kínai piaccal kapcsolatban, hogy 2025-re széles palettával rendelkezzenek az elektromos, plug-in hibrid és egyéb elektromos járművekkel
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
Az új 2018-as Ford Focus: az első hivatalos képek
2018. január 07.
A következő generációs Focus hamarosan megérkezik. A hivatalos teaserek már napvilágot láttak, melyek már láttatni engedik a részleteket.