Néhány nappal ezelőtt csúnya vonatbaleset történt Missouri északkeleti részén, melynek következtében több Ford F-150-es és Transit is összetört. Az incidens során szerencsére senki sem sérült meg súlyosan, derül ki az autópálya-rendőrség közleményéből.

A vasúti baleset pontos részletei egyelőre nem ismertek, annyi azonban tudható, hogy a kisiklott vonat fennakadásokat okoz a közlekedésben Ralls megyében. A rendelkezésre álló fotók alapján biztosra vehető, hogy beletelik néhány napba, mire a hatóságok eltakarítják a romokat. A The Drive beszámolója szerint a teherautókat és furgonokat valószínűleg a Ford Kansas City-i összeszerelő üzeméből szállították a Missouri állambeli Claycomo városába.

A legdurvább becslések szerint akár 450 jármű is érintett lehetett a balesetben, és nem valószínű, hogy van köztük olyan, amelyik csak kisebb, javítható károkat szenvedett. A Ford azonban vissza akarja kapni őket, a gyártó ugyanis ki akarja szedni a roncsokból a manapság nagy kincsnek számító félvezetőket, hogy azokat aztán felhasználják más járművek gyártásakor.

A patinás céget tehát újabb csapás érte. Az elmúlt hónapok során a Ford számos gyártási és szállítási problémával szembesült. A globális chip-hiány nyilvánvalóan nagy gondokat okoz a detroiti vállalatnak, és úgy tűnik, hogy az F-150 – a Ford egyik legsikeresebb modellje – a legnagyobb áldozat. Az F-150 és a Bronco gyártása egyébként idén júniusban egy árvíz miatt akadozott Dearbornban.

Állítólag a Ford – amely benzines autóillatósítóval engesztelné ki a villanyautóra váltó sofőröket – újragondolja a gyártási stratégiáját, a márka a hírek szerint azt fontolgatja, hogy a készpénzforgalom javítása érdekében áttér a megrendelésre gyártott járművek értékesítésére és a készletek csökkentésére.