2020. november 04. | 12:10

Az amerikai gyártó célja, hogy elsőként tudjanak közép- és felsőkategóriás EV-ket értékesíteni.

A Ford történelmet írt akkor, amikor az 1900-as évek elején bemutatta a Ford T-modellt, most pedig ismét szeretnének korszakalkotó lépéseket tenni, ennek középpontjában pedig az elektromos autók állnak. Erről az újonnan kinevezett vezérigazgató, Jim Farley beszélt, aki elmondta, jelentősen csökkentik majd az EV-k árát.

A vállalat első embere elmondta, a Ford ezentúl nem hajlandó 100 000 dollár (mai aktuális árfolyammal számolva 31,2 millió forint) érték felett eladni elektromos autót, továbbá azt, hogy mostantól 20 000 és 70 000 dollár (6,2 millió - 21,8 millió forint) között fogják értékesíteni az EV-ket. Ezek viszonylag megfizethetőbb modelleket eredményezhet olyan gyártókat megelőzve, mint a Porsche, a Tesla és a Mercedes-Benz.

Ezzel együtt a Ford Mustang Mach-E ára már a fent említett intervallumon belül helyezkedik el, hiszen a tisztán elektromos crossover ára éppen ebben az évben, szeptemberben csökkent egészen 42 895 dollárig (mai árfolyammal számolva 13,3 millió forint).

Az árcsökkentés nem csak a közép- és csúcskategóriás modellekre vonatkozik, hiszen az újításba a haszongépjárműveket is bevonták, amely kategóriába hamarosan érkezik is az új elektromos Ford Transit is. Most fejlesztik az új Ford F-150 elektromos változatát is, és habár konkrét árak még nincsenek, remélhetőleg szintén beleesik majd ebbe az intervallumba.