Forddal jár Joulupukki, a lappföldi Mikulás!

Közzétéve:
2018-12-05, 16:02

Szokásához híven idén is ellátogatott Magyarországra Joulupukki, az igazi finn Mikulás. Szán helyett azonban egy Ford Tourneo Custommal bukkan fel az ország különböző pontjain.

Joulupukki, a valóságos finn Mikulás 2018. november 29-én érkezett meg a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre, ahol sok-sok gyerek izgatottan várta őt. A Mikulás a Finnagora Finn Kulturális Intézet szervezésében immáron tizenhatodik alkalommal jár hazánkban!

Joulupukki Ford Tourneo Custom mellett integet

Egyhetes programja alatt Joulupukki napirendje rendkívül sűrűre sikeredett: számos különböző helyre látogat el, városokban és kis községekben lehet találkozni vele. A közösségi találkozók mellett többek közt iskolákat, óvodákat és árvaházakat is vizitál, ebben pedig tizenharmadik éve az Autó-Nexus Ford márkakereskedés segíti.

A jármű, mely különböző helyekre szállítja a valóságos finn Mikulást nem más, mint egy egyedi módon felmatricázott Ford Tourneo Custom kisbusz.

Ford Tourneo Custom kisbusz

Az idei év során Joulupukki szorosan együttműködik a magyar karitatív akcióval, a Mikulásgyárral is, a jótékonysági események szervezői pedig mindenhová elkísérik őt és állnak rendelkezésére. A Mikulásgyár 2018-ban új helyszínre költözött, a Millenáris Parkban várják szeretettel a látogatókat, jótékonykodókat! A program szervezői is a Ford mellett döntöttek, így egy vadonatúj Ford Connect puttonyos személyautóval szállítják ki a rászorulóknak szánt adományokat a látogatások helyszíneire.

Joulupukki Magyarországon

A Mikulás december 6-án délelőtti órákban a Millenáris Parkban érhető nyomon, ám délután a Budapesti Karácsonyi Vásáron fog feltűnni a Vörösmarty téren, ahol egyben a Mercedes-Benz Magyarország is Mikulás-napi eseményt szervez a Fashion Street csapatával közösen. A helyszínen továbbá ki lesznek állítva bizonyos Mercedes-Benz modellek, melyek karácsonyi díszben tetszelegnek majd.

Mercedes-Benz X-osztály

 Mercedes-Benz A-osztály

„Nagy öröm számunkra, hogy az Autó-Nexus Kft. a Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft. támogatásával több, mint tíz éve segédkezhetett abban, hogy Joulupukki az ország számos helyére eljutva minél több gyermek számára szerezhessen örömet a szeretet ünnepére készülve. Semmihez sem fogható az apróságok sugárzó arca, amikor megpillantják a ’Joulupukki-mobiljából’ kiszálló Igazi Mikulást.” – nyilatkozta Császár Gábor, az Autó-Nexus Kft. ügyvezető igazgatója.

Joulupukki

Joulupukki 2002 szinte már hagyománnyá vált magyarországi körútjai során több százezer gyermekkel találkozott, akiket meg is ajándékozott, ezzel mosolygósabbá téve az év utolsó hónapját, valamint meghittebbé varázsolva a szeretet ünnepére való készülődés időszakát.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Ford Magyarország sajtóközlemény

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
1965 Mercury M-100, piros, pickup, elölnézet, oldalnézet, jobbról, RM Sotheby’s
2019. december 26.
1965-ben a Mercury kanadai divíziója bemutatta a 4. generációs M-100-as pickup átdolgozott változatát. A kistehert csak Kanadában értékesítették, ami sokban egyezett a vele kortárs Ford F-100-assal

További hírek