Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
kedd - 2023. december 05.
-0.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Frissítve: Nyárigumival gyorshajtott a BMW-s, 50 métert repült és halálos balesetet okozott

2022. december 12. | 13:43

Egészen horrorisztikus jelenet játszódott le az egyik éjszaka a hegyhátsáli tv-toronynál, ahol egy BMW többszáz méteren keresztül pattogott a szántóföldön.

Frissítés: A 112Press értesülései szerint az autóban utazó két férfi közül egyikük sem vezethette volna a BMW-t aznap este. A balesetet túlélő férfitől ugyanis korábban már bevonták a jogosítványát, míg a másik férfi meg sem szerezte azt.

Egyelőre nem tudni, hogy ki vezethette az autót, de a baleset előtt buliban voltak, az emelkedett hangulat miatt bármi történhetett. Megvan az esélye, hogy a jogosítvánnyal soha nem rendelkező, vezetni nem tudó férfi okozta a balesetet, bár csak az esetet túlélő férfiről derült ki eddig, hogy fogyasztott alkoholt.

Korábban írtuk: Elképesztő lélekjelenlétet mutatott az a férfi, aki megtalálta a baleset egyik áldozatát Hegyhátsál közelében. Elmondása szerint a sötétben autózva december 11-én este 7 óra felé a 7441-s úton egy másik autóst látott, aki lassít és egy kicsit félre is áll, majd tovább hajt.

Ezért úgy döntött, hogy ő megáll és kiszáll megnézni, mit kereshetett a férfi, akkor látott meg egy négykézláb kúszó zavarodott fiatalt, aki integetett neki. Egyből a segítségére sietett, berakta a kocsijába és faggatni kezdte, hogy mi történt vele.

A fiatal elmondta, hogy bulizni voltak, de kidobták őt egy autóból és nem tudja hol van. A férfi mentőt hívott neki és értesítették a rendőrséget is. Később vadászok érkeztek, akiknek a lámpáival elkezdtek kutatni, akkor találtak egy másik fiatalt, aki már nem volt életben.

További keresés után a tv-torony kerítésén belül találtak egy rommá tört BMW-t, amiről elkezdték kérdezgetni a sérült fiatalt, ekkor azt mondta, hogy az az ő autója. Itt jöttek rá arra is, hogy nem kidobták az autóból, hanem kirepült belőle a baleset következtében.

Ugyanis nagy tempóval érkezett egy bukkanó felé nyári gumival, amin úgy megugrott az autó, hogy csak 50 méterrel később ért először földet, majd megpördülve még többször is a levegőbe emelkedett. Végül a tv-torony kerítése felett átrepülve állt meg.

A fiatalok azért eshettek ki az autóból, mert biztonsági öv helyett úgynevezett vakcsatot használtak, melyet ha a használója bedug, nem szól az autó, hogy nincs bekötve. Ezzel lényegében átverik a rendszert amellett, hogy semmilyen formában nem védi őket az öv.

A 112 Press interjút készített a férfival, aki megtalálta az életben maradt fiatalt. Azt mondta, hogy mivel látta megállni a másik autóst, esélyes, hogy az cserbenhagyta a fiatalt. Feltételezhető, hogy látta, majd segítségnyújtás nélkül tovább hajtott.

A rendőrség jelenleg igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja az esetet.

Police.hu
Csökken az üzemanyagok ára, de közel sem biztos, hogy ezt mi érezni fogjuk Ha azt hiszed, hogy ez az extrém Ford Photoshop, tévedsz!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!