2022. december 12. | 13:43

Egészen horrorisztikus jelenet játszódott le az egyik éjszaka a hegyhátsáli tv-toronynál, ahol egy BMW többszáz méteren keresztül pattogott a szántóföldön.

Frissítés: A 112Press értesülései szerint az autóban utazó két férfi közül egyikük sem vezethette volna a BMW-t aznap este. A balesetet túlélő férfitől ugyanis korábban már bevonták a jogosítványát, míg a másik férfi meg sem szerezte azt.

Egyelőre nem tudni, hogy ki vezethette az autót, de a baleset előtt buliban voltak, az emelkedett hangulat miatt bármi történhetett. Megvan az esélye, hogy a jogosítvánnyal soha nem rendelkező, vezetni nem tudó férfi okozta a balesetet, bár csak az esetet túlélő férfiről derült ki eddig, hogy fogyasztott alkoholt.

Korábban írtuk: Elképesztő lélekjelenlétet mutatott az a férfi, aki megtalálta a baleset egyik áldozatát Hegyhátsál közelében. Elmondása szerint a sötétben autózva december 11-én este 7 óra felé a 7441-s úton egy másik autóst látott, aki lassít és egy kicsit félre is áll, majd tovább hajt.

Ezért úgy döntött, hogy ő megáll és kiszáll megnézni, mit kereshetett a férfi, akkor látott meg egy négykézláb kúszó zavarodott fiatalt, aki integetett neki. Egyből a segítségére sietett, berakta a kocsijába és faggatni kezdte, hogy mi történt vele.

A fiatal elmondta, hogy bulizni voltak, de kidobták őt egy autóból és nem tudja hol van. A férfi mentőt hívott neki és értesítették a rendőrséget is. Később vadászok érkeztek, akiknek a lámpáival elkezdtek kutatni, akkor találtak egy másik fiatalt, aki már nem volt életben.

További keresés után a tv-torony kerítésén belül találtak egy rommá tört BMW-t, amiről elkezdték kérdezgetni a sérült fiatalt, ekkor azt mondta, hogy az az ő autója. Itt jöttek rá arra is, hogy nem kidobták az autóból, hanem kirepült belőle a baleset következtében.

Ugyanis nagy tempóval érkezett egy bukkanó felé nyári gumival, amin úgy megugrott az autó, hogy csak 50 méterrel később ért először földet, majd megpördülve még többször is a levegőbe emelkedett. Végül a tv-torony kerítése felett átrepülve állt meg.

A fiatalok azért eshettek ki az autóból, mert biztonsági öv helyett úgynevezett vakcsatot használtak, melyet ha a használója bedug, nem szól az autó, hogy nincs bekötve. Ezzel lényegében átverik a rendszert amellett, hogy semmilyen formában nem védi őket az öv.

A 112 Press interjút készített a férfival, aki megtalálta az életben maradt fiatalt. Azt mondta, hogy mivel látta megállni a másik autóst, esélyes, hogy az cserbenhagyta a fiatalt. Feltételezhető, hogy látta, majd segítségnyújtás nélkül tovább hajtott.

A rendőrség jelenleg igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja az esetet.

Police.hu