Frissült az elektromos Jaguar I-Pace

Közzétéve:
2020-06-24, 10:39

Végre elérhető a háromfázisú otthoni töltés!

A Jaguar I-Pace tisztán elektromos szabadidőjármű nem is olyan rég járt nálunk, aztán éppenhogy visszavittük a hazai importőrnek jött is a sajtóinformáció, hogy a 2019-es Év Autója díj győztese egy frissítésen esett át. Talán a legfontosabb fejlesztés, hogy az I-Pace mostantól 11 kW-os fedélzeti töltőt (7kW helyett), azaz háromfázisú elektromos csatlakoztatást kínál, így otthon, 11 kW-os fali töltőbox használatával óránként 53 kilométernyi energiát tud felvenni, a teljes feltöltés 8-9 órát vesz igénybe. 50 kW-os gyorstöltővel 15 perc alatt akár 63 kilométerrel növelhető a hatótávolság, míg a 100 kW-os gyorstöltő ugyanennyi idő alatt akár 127 kilométerre elegendő energia átadására képes.

A Jaguar modellpalettáján elsőként kapta meg az új Pivi Pro szórakoztató rendszert, melynek a segítségével az elektromos jármű navigációs funkciója megjeleníti a közelben található töltőállomásokat, azok használatának költségeit, rendelkezésre állásukat, valamint a töltés várható időtartamát. Az autó vezeték nélküli telefontöltésre is képes immáron, található benne integrált Spotify alkalmazás és egyszerre akár két telefont is csatlakoztatni lehet a rendszerhez Bluetooth-on keresztül. Megújult a 360 fokos 3D kamera és a ClearSight digitális visszapillantó tükör is elérhető hozzá. Lassan Tesla szintre lép a Jaguar? Hiszen a szórakoztató rendszerek, az akkumulátor-vezérlő rendszer, valamint a töltőrendszer a távolból is frissíthető.

Jaguar I-Pace 2020

A modell külső megjelenését az új Atlas Grey hűtőrács-dekoráció teszi még látványosabbá, emellett kibővített színválaszték, új rajzolatú keréktárcsák, és új Bright optikai csomag áll rendelkezésre minden I-PACE kivitelhez.

Kapcsolódó írások

2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  
Videón a Jaguar I-Pace és a Tesla Model X gyorsulási versenye!
2018. március 05.
A két Crossover egymásnak feszült egy gyorsulási- és állóra fékezési teszt erejéig. Egészen érdekes eredmények születtek.

További hírek