Frontális ütközést élt túl a Tesla sofőrje

Közzétéve:
2019-05-06, 13:44

A Tesla Model S-be belehajtó jármű vezetője azonban nem élte túl a balesetet

Halálos karambol történt Barcelonában, Vallvidrera egyik alagútjában frontálisan ütközött két jármű. A térfigyelő kamera felvételei alapján feltételezhető, hogy egy szürke (talán Ford) kombi átmegy a szemben haladó sávba, és ott két autónak is nekimegy. A szürke jármű először meglök egy fekete autót oldalról, mely megpördül és nekimegy egy másik szemből érkező gépjráműnek az út közepén. Ezután a kombi feltehetően elalvó sofőrje egy fehér Tesla Model S-be is belehajt frontálisan.

Ez az ütközés a magasba repíti a Ford kombit, és két sávval odébb ér talajt végleg. A Tesla tetemes súlyának és alacsony súlypontjának köszönhetően nem borul fel. A Model S sofőrje saját lábán száll ki az autóból, és a sokkhatáson kívül látszólag nem szenvedett komolyabb sérülést. A szürke kombi vezetője spanyol lapértesülések szerint azonban nem élte túl a balesetet, továbbá öt sérültje volt még a karambolnak.

A Tesla modelljei mind öt csillagos minősítést értek el az EURO NCAP törésteszten, jól mutatta ez a baleset is az amerikai márka szedánjának utasbiztonságát. Arról nincsenek információk, hogy a Model S Autopilot üzemmódban haladt-e, ennek a rendszernek a hatékonyságáról is sok vita támad a közbeszédben. A videóból az is kiderült, hogy a Tesla sofőrje csak az ütközés pillanatában lépett a fékre, mely nem nevezhető ideálisnak egy ilyen karambol esetén.

Kapcsolódó írások

Nem mindenki sikeres az elektromos autók piacán
2018. február 19.
Jól fogynak Európában az elektromos autók, 2017-ben összesen 306 ezer ilyen járművet adtak el. A kínai gyártók azonban még fejtörést okozhatnak.
Tesla Roamer lakóautó
2019. április 12.
Előreláthatólag a hónap második felében debütál a Tesla lakóautója – nyitható tető, napelemek és miegymás

További hírek