2023. január 26. | 14:26

Az ünnepélyes autóátadásra Győrben került sor.

Már több mint 30 éve annak, hogy az Audi jelen van Magyarországon, ráadásul egy ideje nem csak értékesítés szempontjából. Győrben rengeteg autót és motort összeszereltek már, jelenleg is folyik például a Q3 modellek gyártása.

A világ többi részén leginkább a TT sportautó és az öthengeres motorok gyártásáról lett híres a győri üzem. A három német prémiumgyártó közül az első az Audi volt, amelyik nálunk épített gyárat, aztán jött a Mercedes, jelenleg pedig a BMW építkezik éppen.

Most bejelentette a Porsche Hungária kötelékébe tartozó kecskeméti Brill Kft., hogy elkelt az ötvenezredik Audi Magyarországon. Ráadásul egy hazai gyártású Q3 talált gazdára.

Az autót január 26-án adták át ünnepélyes keretek közt boldog tulajdonosának Győrben. A Q3 mellé kapott még ajándékba 3x50 ezer forint értékben szervizutalványokat is.

Nem teljesített egyébként rosszul 2022-ben sem az Audi Magyarországon az újautó-piacon, a Datahouse adatai szerint a márkák rangsorában a 13. helyen végzett 2863 forgalomba helyezett autóval. A Q3-ból pedig összesen 365 darab kelt el.

Amennyiben érdekel, mit tud a Q3 tisztán elektromos testvére, a Q4 e-tron, akkor ezt a cikket is érdemes elolvasnod.

Porsche Hungária

Porsche Hungária