A GM megválik Űrdongó filmes autóitól

Közzétéve:
2019-01-04, 13:40

Elárverezik a Transformers filmek kedvelt karakteréhez épített demó autókat

2018 év végén megérkezett az általam már nagyon várt Űrdongó film, ami elég menő lett! Na, de mivel ez egy autós oldal, a film elemzését meghagyom Szirmai Gergelynek, ő ebben a spíler. Én pedig maradok inkább az autóknál.

Miért is feszegetem ezt a témát? Azért, mert a reggeli kávém elfogyasztása közben az internetet böngészve rátaláltam egy hírre, miszerint a General Motors megválik a Transformers filmekhez készített autóiktól.

Űrdongó karaktere a Camaróra épült, az egyik a négy körül látható a képen

A Barrett-Jackson aukciósház a 2019-es scottsdale-i árverésen, január 12 és 20 között megvételre kínálja a 2010-es Chevrolet Camarót, amely az első két filmben, a Transformersben és A bukottak bosszújában szerepelt, valamint azt az átalakított 2010-es modellt, ami a harmadik részben, a Hold sötét oldalában tűnt fel. Az előzőkhöz hasonlóan egy 2013-as és egy 2016-os változat is kalapács alá kerül, utóbbi "Az utolsó lovag" című filmben diktálta az iramot, míg az eggyel korábbi modell a Kihalás korában tűnt fel.

A Transformers 5 Camarója oldalról fotózva egy hangárban

Egyetlen szépséghibája van a dolognak, mégpedig, hogy az összes roncsautó-papírokkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy sajnos közúton nem használhatóak. Ez azonban cseppet sem von le az értékükből, ugyanis bármelyik autógyűjteménynek tökéletes tagjai lehetnek, illetve megállják a helyüket bármelyik filmes- vagy autómúzeumban.

Különleges Chevrolet Camaro a Transformersből, oldalról fotózva

Ezek az Űrdongó Camarók nem csak egykori filmes autók, hanem a General Motors történelmének szerves részei. Évekig ezek vetítették elő, hogy milyen változtatásokat fog tartalmazni a következő generáció. Például a 2013-as Űrdongó nagyon hasonlít a hatodik generációs Camaróra, míg a 2016-os előre vetítette a 2019-es Camaro SS frissítéseit, jóval korábban. Vagyis egyfajta tanulmányautó szerepük van.

Egyedi Bumblebee Chevrolet Camaro

Ha utcára nem is, de pályára azért vihetné bármelyiket a leendő tulaj és még helyt is állnának - hasonlóan ehhez az izmosított ZL1-hez - , ugyanis mindegyik 6,2 literes V8-as motorral és automata váltóval van szerelve.

Arról, hogy mennyiért kelhetnek el a működő filmes kellékek, arra még becslés sincs. A bevételt egyébként az Operation Homefront nevű jótékonysági szervezetnek utalja át a GM.

Forrás:

Kapcsolódó írások

levegő nélküli gumi
2019. június 07.
A levegőmentes autógumi régóta foglalkoztatja a gumigyártók és mérnökök fantáziáját. A technológia eddig űrtechnikának számított, de talán most a Michelin és a GM mindent megváltoztat  
Az elektromos autók történetének 4 fő mérföldköve
2016. november 18.
Manapság egyre felkapottabb téma az elektromos autóké, úton-útfélen találkozunk velük, legutóbb másfél milliós állami támogatást hirdetett meg új elektromos autók vásárlására a magyar kormány
Háborús technológia az autóban: head-up display
2017. április 05.
Mint annyi fejlesztés, ez is a II. világháborúhoz kötődik, és csak később szivárgott be a civil életbe, hogy aztán ma szériatartozék legyen a prémium autókban
Ford Mustang GT, az örök ikon, újragondolva
2017. december 29.
10 japán autó után Eric Garcia úgy érezte, ideje végre valami amcsi autó is a repertoárba, így beszerzett egy Ford Mustang GT-t, ami nem sokáig maradt érintetlen