A GM megválik Űrdongó filmes autóitól

Közzétéve:
2019-01-04, 13:40

Elárverezik a Transformers filmek kedvelt karakteréhez épített demó autókat

2018 év végén megérkezett az általam már nagyon várt Űrdongó film, ami elég menő lett! Na, de mivel ez egy autós oldal, a film elemzését meghagyom Szirmai Gergelynek, ő ebben a spíler. Én pedig maradok inkább az autóknál.

Miért is feszegetem ezt a témát? Azért, mert a reggeli kávém elfogyasztása közben az internetet böngészve rátaláltam egy hírre, miszerint a General Motors megválik a Transformers filmekhez készített autóiktól.

Űrdongó karaktere a Camaróra épült, az egyik a négy körül látható a képen

A Barrett-Jackson aukciósház a 2019-es scottsdale-i árverésen, január 12 és 20 között megvételre kínálja a 2010-es Chevrolet Camarót, amely az első két filmben, a Transformersben és A bukottak bosszújában szerepelt, valamint azt az átalakított 2010-es modellt, ami a harmadik részben, a Hold sötét oldalában tűnt fel. Az előzőkhöz hasonlóan egy 2013-as és egy 2016-os változat is kalapács alá kerül, utóbbi "Az utolsó lovag" című filmben diktálta az iramot, míg az eggyel korábbi modell a Kihalás korában tűnt fel.

A Transformers 5 Camarója oldalról fotózva egy hangárban

Egyetlen szépséghibája van a dolognak, mégpedig, hogy az összes roncsautó-papírokkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy sajnos közúton nem használhatóak. Ez azonban cseppet sem von le az értékükből, ugyanis bármelyik autógyűjteménynek tökéletes tagjai lehetnek, illetve megállják a helyüket bármelyik filmes- vagy autómúzeumban.

Különleges Chevrolet Camaro a Transformersből, oldalról fotózva

Ezek az Űrdongó Camarók nem csak egykori filmes autók, hanem a General Motors történelmének szerves részei. Évekig ezek vetítették elő, hogy milyen változtatásokat fog tartalmazni a következő generáció. Például a 2013-as Űrdongó nagyon hasonlít a hatodik generációs Camaróra, míg a 2016-os előre vetítette a 2019-es Camaro SS frissítéseit, jóval korábban. Vagyis egyfajta tanulmányautó szerepük van.

Egyedi Bumblebee Chevrolet Camaro

Ha utcára nem is, de pályára azért vihetné bármelyiket a leendő tulaj és még helyt is állnának - hasonlóan ehhez az izmosított ZL1-hez - , ugyanis mindegyik 6,2 literes V8-as motorral és automata váltóval van szerelve.

Arról, hogy mennyiért kelhetnek el a működő filmes kellékek, arra még becslés sincs. A bevételt egyébként az Operation Homefront nevű jótékonysági szervezetnek utalja át a GM.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1931 Cadillac Series 452 V16, RM Sotheby’s aukció
2019. szeptember 01.
Az RM Sotheby’s aukciós ház monterey-i árverésén 1,46 millió dollárért, vagyis megközelítőleg 423,7 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy 1931-es Cadillac Series 452 V16 Roadster.
1966 Oldsmobile Tornado
2019. április 22.
A General Motors 1966-ban előállt egy teljesen új Gran Turismóval, amit a Ford Thunderbird vetélytársaként képviseltetett. Ő az első generációs Oldsmobile Toronado.

További hírek