A GM megválik Űrdongó filmes autóitól

Közzétéve:
2019-01-04, 13:40

Elárverezik a Transformers filmek kedvelt karakteréhez épített demó autókat

2018 év végén megérkezett az általam már nagyon várt Űrdongó film, ami elég menő lett! Na, de mivel ez egy autós oldal, a film elemzését meghagyom Szirmai Gergelynek, ő ebben a spíler. Én pedig maradok inkább az autóknál.

Miért is feszegetem ezt a témát? Azért, mert a reggeli kávém elfogyasztása közben az internetet böngészve rátaláltam egy hírre, miszerint a General Motors megválik a Transformers filmekhez készített autóiktól.

Űrdongó karaktere a Camaróra épült, az egyik a négy körül látható a képen

A Barrett-Jackson aukciósház a 2019-es scottsdale-i árverésen, január 12 és 20 között megvételre kínálja a 2010-es Chevrolet Camarót, amely az első két filmben, a Transformersben és A bukottak bosszújában szerepelt, valamint azt az átalakított 2010-es modellt, ami a harmadik részben, a Hold sötét oldalában tűnt fel. Az előzőkhöz hasonlóan egy 2013-as és egy 2016-os változat is kalapács alá kerül, utóbbi "Az utolsó lovag" című filmben diktálta az iramot, míg az eggyel korábbi modell a Kihalás korában tűnt fel.

A Transformers 5 Camarója oldalról fotózva egy hangárban

Egyetlen szépséghibája van a dolognak, mégpedig, hogy az összes roncsautó-papírokkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy sajnos közúton nem használhatóak. Ez azonban cseppet sem von le az értékükből, ugyanis bármelyik autógyűjteménynek tökéletes tagjai lehetnek, illetve megállják a helyüket bármelyik filmes- vagy autómúzeumban.

Különleges Chevrolet Camaro a Transformersből, oldalról fotózva

Ezek az Űrdongó Camarók nem csak egykori filmes autók, hanem a General Motors történelmének szerves részei. Évekig ezek vetítették elő, hogy milyen változtatásokat fog tartalmazni a következő generáció. Például a 2013-as Űrdongó nagyon hasonlít a hatodik generációs Camaróra, míg a 2016-os előre vetítette a 2019-es Camaro SS frissítéseit, jóval korábban. Vagyis egyfajta tanulmányautó szerepük van.

Egyedi Bumblebee Chevrolet Camaro

Ha utcára nem is, de pályára azért vihetné bármelyiket a leendő tulaj és még helyt is állnának - hasonlóan ehhez az izmosított ZL1-hez - , ugyanis mindegyik 6,2 literes V8-as motorral és automata váltóval van szerelve.

Arról, hogy mennyiért kelhetnek el a működő filmes kellékek, arra még becslés sincs. A bevételt egyébként az Operation Homefront nevű jótékonysági szervezetnek utalja át a GM.

Forrás:

Kapcsolódó írások

1966 Oldsmobile Tornado
2019. április 22.
A General Motors 1966-ban előállt egy teljesen új Gran Turismóval, amit a Ford Thunderbird vetélytársaként képviseltetett. Ő az első generációs Oldsmobile Toronado
RM Sotheby’s 1940 Buick Super, bordó, oldalnézet, balról
2019. június 02.
Hogyan adj el egy autót 4-szer? A Buick már 1940-ben megtalálta a választ, mikor bemutatta a Roadmaster és Special ötvözéséből született 2. generációs, 4,1 literes Series 50 Super Eightet  
1938 Opel Kapitän kabrió, elől nézet
2018. szeptember 24.
Jól tartja magát az Opel Kapitány. Szép kora ellenére ma is friss és üde a gigászi nyugdíjas.
Chevrolet Corvair kabrió, elől nézet
2018. szeptember 29.
A Valaha volt legveszélyesebb autó-díj győztese: Chevrolet Corvair