Gondolatok a Totalcartól távozó Winkler Róbertről

Közzétéve:
2020-10-26, 22:29

Nem múlik el nyomtalanul két évtized.

Nehéz ilyenkor mit írni. Konkurencia ide vagy oda, az a hír azért megrázó volt, hogy Winkler elhagyja a Totalcar szerkesztőségét. A konkrét okot egyelőre nem tudjuk, de azért sejthető az elmúlt hónapok ismeretében…Nem is ebbe szeretnék most belemenni, hanem inkább azt adom ki magamból, hogy mit jelentett számomra az ő munkássága.

Winkler Róbert

Sokan mondják rá, hogy „kókler”, hogy „pojáca”. Ebben néha volt igazság, de bizony sokan szeretnének ilyen „kóklerek” és ilyen „pojácák” lenni. Egy generáció nőtt fel a Winkler-Karotta kettőst nézve, köztük én is. Winklire lehet azt mondani, hogy igazi dumagép, akit órákig lehetne hallgatni. Mivel ő is emberből van, így nem mindig mond valid dolgokat, de még azt is élvezetesen teszi. Jó pár évvel ezelőtt, még a pályám elején volt alkalmam gyakornokként egy rövid ideig a keze alatt dolgozni. Tisztán emlékszem az első neki leadott anyagomra, amely ugyan szerintem viszonylag élvezetesre és olvashatóra sikerült, ám nem Winkleresen élvezetesre. Csak ennyit reagált az írásra: „Egészen rendben volt, kicsit azért beletúrtam.” Ez annyit jelentett, hogy belevitte azt a „funky” fűszert, amitől egy cikk meg tud ragadni egy olvasót. Igaz, ez azzal járt együtt, hogy elk*rta az alcímemet, mert kihagyta belőle az állítmányt, de ettől még izgalmas lett.

Számos barátom irigy volt akkor, hogy én azon a tájékon tevékenykedem, azokkal az emberekkel. Amelyek közül az egyik legkreatívabb Winkler Róbert volt. Sokat jelentett számomra, hogy az írásomat ő lektorálta. Ő, aki a hazai online autós újságírás egyik úttörője. Mára már látszott rajta, hogy megfáradt ebben a szakmában, ez tény és való. Olyan, mintha most egy nekrológot kellene összeraknom róla, pedig nem halt meg, csak véget ért egy jelentős korszak. Nehéz ilyenkor mit írni…

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Képes beszámoló a Parkolóparádéról!
2017. szeptember 15.
Immáron 17. alkalommal rendezik meg a parkolóparádét a Hungexpón. Ahogy az lenni szokott, rengetegen jelentek meg. Kedvenc autóinkról láthatsz képes beszámolót!
A Debrecen Drive sajtótájékoztatóján egy Formula E autó mellett két hostess
2019. május 20.
2019-ben rendezik meg először az autó- és járműipari seregszemlét a debreceni Nagyerdőn

További hírek