2021. június 18. | 11:16

Az alapítók a fővároson kívül is szeretnének terjeszkedni.

A Swapp nevű új magyar startup havi előfizetéses autós szolgáltatást indított Budapesten, ahol személygépkocsikat futamidő és hűségidő nélkül válogathatunk használatra. A cég közleményében az olvasható, hogy a Swapp az autóvásárlás és a lízing helyett kínál versenyképes árú, de sokkal rugalmasabb alternatívát.

A szolgáltatás tesztüzeme közel 100 személygépkocsiból álló flottával indul, és egyelőre csak a fővárosban érhető el. A jelenlegi flottapartner-hálózatnak lízingcégek, autóbérléssel foglalkozó cégek, autókereskedések, valamint erre a célra autókat üzemeltető magánbefektetők a tagjai. Az alapítók a jövőben a többszörösére kívánják növelni az elérhető autók számát, és más magyar nagyvárosokban is szeretnének megjelenni.

Így működik a szolgáltatás

A Swapp online felületén egy regisztrációt követően a felhasználó kiválasztja a számára megfelelő autót, a rendszer levonja az első havi előfizetési díjat és zárolja a kaució összegét a felhasználó bankkártyájáról. Ezután a cég munkatársai kiviszik a kiválasztott járművet, a házhozszállítás ingyenes Budapest egész területén. Egy autó minimum egy hónapig használható, de ha elégedett az ügyfél a kocsival, akkor azt nyugodtan használhatja tovább a havidíj befizetését követően.

Ha az előfizető váltana vagy lezárná az előfizetést, akkor azt 14 nappal előre kell jeleznie a Swapp felé. Az átvételben és az autó elszállításában a cég szintén segít.

A kínált autók CASCO biztosítással és asszisztencia szolgáltatással is rendelkeznek. A felhasználó a CASCO önrész, vagyis 10 százalék erejéig viseli a felelősséget baleset esetén. Ha az autó szervizelésre szorul, akkor is a Swapp ügyfélszolgálata intézi a teendőket a flottapartnerek bevonásával.

A havidíj az autó használati díján túl tartalmazza

  • a szervizelés,
  • a biztosítás,
  • az asszisztencia és
  • a budapesti házhozszállítás költségét, illetve egy meghatározott futáskilométert.

Ha egy felhasználó többet autózik egy hónapban, mint a havidíjban meghatározott távolság, akkor lehetősége van extra kilométerek vásárlására.

A startup havi előfizetési díja körülbelül 100 ezer forinttól indul, komoly versenytársa kíván lenni mind a tartósbérletnek, mind az autólízingnek, ám azoknál sokkal rugalmasabb megoldást nyújtva. Érdekes módon a cég előbb volt jelen a külföldi piacon, mint a magyaron: idén márciusban indította el tesztüzemét Bécsben, ahol a járvány miatti korlátozások feloldása óta a felhasználók száma fokozatosan növekszik.

Napi.hu

Swapp