A gyűjtők álma: árverésre kerül az 510 lóerős Ferrari F50 Berlinetta Prototipo

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-01-13, 07:23

Ezt a kocsit anno Niki Lauda is meghajtotta.

2020. január 15-én a világ leggazdagabb gyűjtői közül egy rá fogja tenni a kezét arra a Ferrari F50 Berlinetta Prototipóra, amely 1995 óta mindössze 2253 kilométert tett meg.

A Prototipo a Worldwide Auctioneer által szervezett aukción kerül majd kalapács alá Scottsdale-ben. A kocsit az ezredforduló előtt olyan legendák hajtották meg, mint Niki Lauda, Gerhard Berger vagy Jean Alesi. A tűzpiros négykerekű az 1995-ös Genfi Autószalonon is felbukkant, de ugyanabban az évben a Tokió Autószalonon is a tiszteletét tette.

Ferrari F50 Berlinetta Prototipo

Az F50 Berlinetta Prototipo előfutára volt a végleges modellnek, és ezt a vasat használták katalógusfotózáshoz is. Az újjáépített Prototipo útja Belgiumba vezetett, miután letudta a hivatalos teszteket és promóciós köröket. 2006-ban az autót megvásárolta egy bizonyos David Walters, így a sportkocsi tett egy nagy kirándulást a tengerentúlra. Walters számos autós rendezvényre elvitte a Prototipót, azzal menőzött a többiek előtt, de hát ki ne tette volna ezt a helyében? A kocsinak egyébként azóta más tulajdonosai is voltak, de még megvan az összes eredeti tartozéka.

Ferrari F50 Berlinetta Prototipo

A lényeg persze még csak most következik: a motortérben egy igazi szörnyeteg lapul meg. Ez nem túlzás, a Prototipo meghajtásáról ugyanis egy 4.7 literes V12-es motor gondoskodik, amely 510 lóerő leadására képes (467 Nm nyomaték kíséretében).

Kapcsolódó írások

RM Sotheby’s Aukció, Ferrari, oldalnézet
2018. október 08.
Idén is rekordokat dönt a veteránok eladása a londoni aukción
Lauda Ferrarija
2019. június 23.
Az osztrák legenda ezzel az autóval lett világbajnok először, a 312T modell kikiáltási ára 2 milliárd forint.

További hírek