Ha bibis szegény úthálózat, sebtapaszt rá!

Közzétéve:
2019-06-07, 14:04

Új módszerrel a kátyúk ellen, leragasztják a rosszminőségű úthálózat krátereit

Sajnos Magyarországon még nem élő dolog az úttest ragtapasz, Amerikában azonban már használják a vadonatúj fejlesztést. A termék becses neve American Road Patch, és hol máshol, mint az USA területén fejlesztették ki. A készítők elmondása szerint az útragtapasz akár 10 évre is megoldhatja a kátyú problémát egy-egy rossz szakaszon. A folyamat csupán két lépésből áll a kátyúzó munkások számára. feltöltik a hibás területet, majd ráterítik azt a speciális, vágható és nagyon flexibilis anyagot, ami mellesleg öngyógyuló tulajdonságokkal is fel van vértezve.

Egy álomvilágban a kátyúkat az illetékes szervek azonnal orvosolják, de sajnálatos módon az élet nem habos torta, nap mint nap szenvednek autók és sofőrök milliói a gányul lerakott útszakaszok és a még gányabbul javított úthibák miatt. Ez a kátyú dolog egyébként is olyan, mint a hidra a görög mitológiában, betömnek egyet, gyorsan képződik kettő másik.

Amerikai munkások javítják az úthibát az aszfalt ragtapasszal

A kátyúk egyébként nem csak a módosított autóval járók életét keserítik meg, egyetlen autó kerekeinek és futóművének sem tesz jót, ha eszetlenül áthajtasz vele a kátyúkon. Csak hogy néhány lehetséges problémát felsoroljak, amit okozhat kátyú… A kerékre ható ütéstől elvetemedhet, meghajolhat a felni, elkezdhet rázni, ütni, számos gumi hiba keletkezhet, súlyosabb esetben törhet a tengely, a felfüggesztés, elmászhat a kormány, és a kerékbeállítás, és ezek csak az anyagi károk, amiket a kátyúk okozhatnak.

Ne feledkezz meg arról sem, hogy ha nagy sebességgel hajtasz bele egy ilyen úthibába az könnyen megdobhatja autódat és ha csak nem vagy elég tapasztalt nem hiszem, hogy összekanalazol egy repülő kocsit. Így hát részemről csak szurkolni tudok az aszfalt sebtapasz Magyarországra jutásához, sok ember autójának életét hosszabbítaná meg.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

HVG

Kapcsolódó írások

Úthibáktól hemzsegő útszakasz
2020. január 27.
Egy nagyobb kátyú akár személyi sérülést is okozhat.
A Teréz Körút a Nyugati Pályaudvarnál
2019. május 17.
Építkezési munkálatok miatt változik a forgalom rendje a Teréz körúton

További hírek