A Koenig-féle tuning többnyire Ferrari, Porsche és Mercedes modellekről lehet ismerős, azonban nagy ritkán megfizethetőbb sportos autókat is kezelésbe vettek. Ilyen ez az árverésen most meghirdetett, 1987-es Opel Kadett GSi.

Az autó egyedi lökhárítókat, hátsó lámpákat, szárnyat és szélesebb sárvédőket kapott, az oldalsó légbeömlőket egyértelműen a Ferrari Testarossa ihlette. Az i-re a pontot a kétszéles felnik teszik fel, hátul extrém széles gumikkal. A kabinban bőrborítású kagylóüléseket, Momo kormányt, Sparco feliratú küszöbborítást és szőnyeget találunk és persze a GSi-ből ismert, digitális műszeregységet.

A 2,0 literes, 16 szelepes szívómotort nem piszkálták, továbbra is 156 lóerőt és 203 Nm-t teljesít. Az óra szerint 177 170 kilométer van az autóban, szerviztörténete nem ismert, az aukciós oldal átvizsgálása alapján azonban jó állapotban van.

Az 1987-ben vásárolt autót Spanyolországban helyezték forgalomba, 1990-ben vette kezelésbe a Koenig. Ez az egyik spanyol Koenig-Kadett a háromból és könnyen lehet, hogy Európa-szerte az egyik utolsó, hiszen nyilvántartás nincs vezetve róluk. Június 2-án zárul az aukció, ahol 23-26 ezer eurós végösszegre lehet számítani.