Rossz hídra hajtott fel egy farönkökkel megpakolt teherautó sofőrje Chilében, baj lett belőle. A 6 tonna teherbírású átjáró a túlságosan nagy terhelés hatására azonnal megrogyott.

Megroggyant híd

A rakományával együtt 50 tonnás jármű csapdába esett, nem tudott megmozdulni, a sofőr viszont épségben kijutott a fülkéjéből, hangzik el az RTL Híradó riportjában. A térségben egyébként nem ezt a hidat használják a teherautók, hanem egy erősebbet.

Veszélyes a helyzet, bármikor leszakadhat a híd, mondta a helyi televíziónak egy chilei tűzoltó.  A közeli település polgármestere szerint a sofőr nem csak a saját életét sodorta veszélybe, de kényelmetlenséget okozott annak a több ezer embernek is, akik minden nap használják a hidat.

A teherautót üzemeltető cég elnézést kért az okozott kellemetlenségekért és közölte, hogy beszállnak a híd helyreállítási költségeibe. A jármű kiszabadítása viszont még várat magára, egy speciális daru is szükségeltetik a kiemeléséhez. A szakemberek szerint a művelet több napot is igénybe vehet.