Hajmeresztő horrorkaraván poroszkált az M43-as autópályán

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-06-03, 08:50

Videó is készült a szabálytalanul közlekedő járműszerelvény lekapcsolásáról.

A Police.hu beszámolója szerint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei vasárnap délelőtt az M43-as autópályán, Maroslele közelében megállítottak egy román horrorkaravánt, majd a helyszínen megbüntettek két sofőrt.

Román horrorkaraván oldalról fotózva

Az egyenruhások május 31-én néhány perccel 10 óra után terelték le az autópályáról a román honosságú járműveket. A rendőrök – nagyon helyesen – azért szedték ki a forgalomból a külföldi járművezetőket, mert a meghibásodott személygépkocsit egy olyan kisteherautó vontatta, amihez egy tréler volt hozzákapcsolva, és ez mindennek számít, csak szabályosnak nem. Az igazoltatás során az is kiderült, hogy a vontatott gépkocsiban mások is utaztak a sofőrön kívül.

A rendőrök helyszíni bírságot szabtak ki, ezen felül a balesetveszélyes állapot megszüntetéséről is gondoskodtak. A járványhelyzet javulásával elkezdtek nyílni a határok, emiatt a közeljövőben megugorhat a magyar utakon közlekedő horrorkaravánok száma. Sajnos a rendőrségnek egyszerűen nincs elég kapacitása arra, hogy valamennyivel elbánjon.

Kapcsolódó írások

Kétmillió forintos pénzbüntetésről kiállított csekk szemből
2019. november 11.
Felkapta a vizet a horrorkaravános.
Scania kamion szemből
2020. április 03.
A kamionossal szemben szabálysértési feljelentést tettek az egyenruhások.

További hírek