2023. február 13. | 09:14

A jelenlegi állás szerint ő a felelős egy ember haláláért, először mégis elmenekült.

Még február 10-én történt baleset az M0-s autóút 19-es szelvényénél, amiben egy Opel nagy sebességgel utolért egy teherautót. Az autó pont a jobb elejével kapta el a pótkocsit és beszorult alá.

Emiatt a jobb elöl utazó 39 éves férfi a helyszínen meghalt, egy hátul ülő 30 év körüli utas pedig könnyebb sérülésekkel megúszta, őt kórházba szállították. Az autót vezető 33 éves férfi viszont eltűnt.

Vélhetően a baleset után segítség nyújtás nélkül gyalog menekült el a baleset helyszínéről. Vasárnap délután azonban besétált a szigetszentmiklósi kapitányságra és feladta magát.

A 33 éves érdi férfi ellen eljárást indítottak a rendőrség közleménye szerint. Az indok halált okozó segítségnyújtás elmulasztása bűntette, és halálos közúti baleset okozása bűntettének megalapozott gyanúja.

A ráfutásos balesetek egyébként gyakoriak itthon. Jellemzően figyelmetlenségből nem veszik észre időben, hogy az előttük haladó lassít és ha nem tartott megfelelő követési távolságot, néha esélytelen megállni.

Persze vannak olyan extrém helyzetek is, amikor tehetetlenek vagyunk. Nemrég egy nő Vitaráját tolta össze egy előtte álló, és egy mögülle érkező figyelmetlen teherautó. A nőnek óriási szerencséje volt, szinte sértetlenül vágták ki autójából.

MTI/Mihádák Zoltán