Floridában mindig történik valami. Ezúttal egy személygépjármű ellopásáért és bankjegyhamisításért tartóztattak le egy férfit. A helyi hatóságoktól származó információk alapján a 42 éves Casey William Kelley egy Porsche 911 Turbo típusú autót vásárolt egy Destinben lévő kereskedésből, a kocsi 40 millió forintos vételárát pedig egy hamis csekkel próbálta kiegyenlíteni. A kereskedés dolgozói az Okaloosa Megyei Sheriff Irodának jelentették a lopás tényét.

Az eset másnapján Kelley egy Miramar Beachen található ékszerésznél is bepróbálkozott. Akkor egy közel 18 millió forintnak megfelelő hamis csekkel próbált három darab Rolex-órát megvásárolni. A 42 éves férfi pechére az ékszerész okosabbnak bizonyult, hiszen addig nem adta át a méregdrága órákat, amíg meg nem bizonyosodott a csekk beválthatóságáról. Két nappal később aztán ő is feljelentette a csalót.

Porsche 911

A hatóságok hamar a férfi nyomára bukkantak, majd le is tartóztatták a hamisítót. Kelley a rendőrségnek elárulta, hogy saját számítógépéről nyomtatta ki a csaláshoz használt csekkeket. A 42 éves elkövetőt bűnösnek találták és a Walton megyei börtönbe zárták.

Nem tudom, hogy a történet melyik része súlyosabb: az, hogy Kelley azt gondolta, elkerülheti a büntetést, vagy az, hogy a Porsche kereskedés dolgozói simán átadták a 911 Turbo kulcsait anélkül, hogy meggyőződtek volna a csekk valódiságáról. Szerinted ki a nagyobb hülye ebben a sztoriban?