2023. március 16. | 16:56

A sofőrnek jóval több bűne lett volna mint az utasnak, ezért úgy döntöttek, hogy menekülés közben helyet cserélnek.

Teljesen átlagos nap volt 2023. március 14-e is a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály járőreinek, csak egy autót szerettek volna megállítani az 5-ös úton. A jelzésekre reagálva viszont nem lehúzódott, hanem belerántott az autós, így kezdetét vette az üldözés.

Az autós Kecskemét irányába haladt, de egyszer a záróvonallal nem törődve megfordult a négysávos főúton is. Több életveszélyes manővert is bevetett, hogy lerázza a rendőröket, miközben Lajosmizse irányába menekült, de egyik sem jött be.

Később a rendőröknek sikerült megállítaniuk az autót, amiben egy testvérpár ült. Mindkettőjüket eltiltották már legalább egyszer a vezetéstől, az idősebbik fiú jogosítványt sem kapott soha, ráadásul még ittas állapotban is volt.

Őt ugyan a jobbegyről szedték ki a rendőrök, míg öccsét a volán mögül, az üldözés elején mégsem ez volt a felállás. Mint utólag kiderült, eleinte az idősebbik fiú vezetett, de mivel ittasan, jogosítvány nélkül, eltiltva tette ezt, jobbnak látta, ha helyet cserélnek.

Mivel menet közben az üldözés miatt nem volt lehetőségük félreállni, ezért nagy tempóval menet közben cseréltek helyet. Bár a korábbi manőverek sem voltak túl biztonságosak, de egy ilyen lépés abszolút balesetveszélyes.

Ráadásul így nem csak az idősebb, de a fiatalabb fiút is előállították és bevitték a Kecskeméti Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették őket. Mindkettőjüket kihallgatták járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség miatt, illetve az idősebb testvért ittas vezetés miatt is.

A 30 és 36 éves férfiakat egyelőre bent tartják és vizsgálják a körülményeket. A rendőrök arra összpontosítanak, hogy elkövettek-e esetleg más bűncselekményt a menekülés során.

Police.hu

Police.hu