Összesen öt kocsit tört össze egy férfi Tapolca és Monostorapáti között húsvéthétfő délután. A Mercedes Sprinter kisteherautót vezető ámokfutó elől még a rendőröknek is menekülniük kellett, írta meg a Telex a Veol.hu oldalára hivatkozva.

Az egyenruhások éppen egy balesetnél helyszíneltek, amikor a hirtelen felbukkanó Sprinter közéjük hajtott. Az incidens során személyi sérülés szerencsére nem történt, de az érintett öt járműben jelentősebb anyagi kár keletkezhetett. A történtek egy részéről videó is készült, ami természetesen a Facebookon és a YouTube-on is azonnal terjedni kezdett.

A Veszprém megyei rendőrség sajtósa később azt nyilatkozta, hogy összesen öt személygépkocsit és több közlekedési táblát tört össze Tapolcán az elkövető, akinél felmerült az ittasság gyanúja is. A rendőrség egyébként razziázott a húsvéti hosszú hétvége során, de most elsősorban nem az ittas vezetőkre, hanem azokra vadásztak, akik hajlamosak elfeledkezni a biztonsági öv bekötéséről indulás előtt.

A hatóság korábban arról számolt be, hogy az öv használatának elmulasztása a városi környezetre jellemzőbb. Pedig az nem véletlenül van beszerelve a kocsikba, mivel minden ütközési sebesség mellett védi a használóját, megóvva a sérüléstől, vagy csökkentve a sérülés mértékét. Öv nélkül maga a légzsák is sérüléseket okozhat, emlékeztet az ORFK.

Szóval mindig kapcsoljuk be az övet, emellett fontos, hogy ne vezessünk ittasan. Részegen pedig pláne ne hajtsunk a rendőrök közé, úgy, hogy előtte-utána összetörünk pár kocsit.