Vezetés előtt ivott az a görbeházi férfi, aki a forgalommal szemben közlekedett az M35-ös autópályán most szombaton. A rendőrök gyors közbelépésének köszönhetően a sofőr nem okozott balesetet.

A járőrök 2021. január 16-án, 4 óra után arra lettek figyelmesek, hogy a sztrádán velük szemben egy autó szabálytalanul, bizonytalan úttartással közlekedik. A rendőrök azon nyomban megállították a kocsit, melynek volánjánál egy 44 éves férfi ült. Az igazoltatás során kiderült, hogy a sofőr nem rendelkezik jogosítvánnyal, az autó tulajdonjogát hitelt érdemlően nem tudta igazolni, az pedig már csak hab volt a tortán, hogy a biztonsági övét sem kapcsolta be.

A sofőr elismerte, hogy a pohár aljára nézett, mielőtt vezetni kezdett, de arra nem tudott választ adni, hogy miért szegte meg a kijárási korlátozás szabályait. Az egyenruhások az igazoltatás végeztével további mintavételre előállították a férfit, akivel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást, míg a többi jogsértés miatt szabálysértési eljárást indítottak.

A rendőrség a közleményében rámutatott arra, amit eddig is tudtunk, miszerint az autópályán forgalommal szemben történő közlekedés kiemelten balesetveszélyes. A közúti tragédiák elkerülése érdekében mindenkinek be kell tartani a közlekedés szabályait, szól a hatóság dörgedelme.