A hétvégén jön a Goodwood SpeedWeek

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-10-15, 14:50

Legendás autók és a versenyzés nagyágyúi vesznek részt az évente megrendezésre kerülő fesztiválon Goodwoodban.

Goodwoodban idén nem Sebességfesztivál, hanem Sebességhét néven rendeznek autós programokat. Mint a többi hasonló rendezvény, ez is zárt ajtók mögött fog lezajlani, de a rendezők megoldják, hogy a folyamatos közvetítés kellőképpen interaktív legyen, virtuális paddock is lesz amellett, hogy ismét a legkülönlegesebb retró hangulat fog visszaköszönni, mint bármely más évben, amikor megrendezték a Goodwood Festival of Speed rendezvényt.

Legendás Lotus a Goodwood Festival of Speed rendezvényen

Számos új konstrukció fog debütálni a hétvégén, és nagy nevek fogják megjáratni a legendás autókat. Ott lesz többek között Tom Kristensen, Emanuele Pirro is.

Goodwood Speed and Revival verseny Angliából

A legkülönlegesebb rekordot éppen tavaly sikerült felállítani, még pedig Romain Dumas ment egy 39.90-es időt a Volkswagen ID.R, 680 lóerős elektromos szörnyeteggel. Habár arra készültek, hogy idén visszatérnek, hogy még feljebb tegyék a mércét, de a járványhelyzet miatt lemondták a szereplést.

Volkswagen ID.R a Goodwood Festival of Speed eseményen

Kivételes bemutatóval ünneplik majd a Forma-1 elmúlt 70 évét olyan autókkal, mint például Sir Stirling Moss Lotus 18-as versenygépével, Emerson Fittipaldi ’72-es Lotusával, vagy Jenson Button 2009-es meglepetés autójával, a Brawn 001-es modellel.

BrawnGP autó a Goodwood Festival of Speed eseményen

A hétvégén lesz a Speed ​​and Revival, azaz a legendás régi autók törölt rendezvényének legfontosabb versenyei is. Így lesznek GT autók és hatalmas versenyek legendás trófeákért. Új díj lesz a Stirling Moss Memorial trófea is, amellyel az idén elhunyt legenda előtt tisztelegnek.

Élő közvetítések lesznek az esemény oldalán, a program pedig pénteken 9:15-kor veszi kezdetét.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
kenguru miatt szakították félbe a körözést
2020. február 05.
Ez egyáltalán nem szokatlan arrafelé.

További hírek