A Toyota Klub Magyarország Egyesület idén is megrendezi nyárzáró találkozóját a Kakucs Ringen. A belépés mindenki számára ingyenes és minden Toyota, valamint Lexus tulajdonost sok szeretettel és lelkesedéssel várnak a szervezők. A programok idén is remek szórakozást nyújtanak majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Lesz egész napos szlalom verseny, kvízjáték értékes nyereményekkel, folyadékokat és alkatrészeket felismerő verseny, élményautózás aszfalton és terepen, illetve arcfestés, aszfaltrajz és gyereksarok a legkisebbeknek.

Toyota versenypályán
Fotó: Bende István

Műszerek a kesztyűtartóban
Fotó: Bende István

Az esemény 2021.09.18-án, szombaton reggel 9 órakor veszi kezdetét a Kakucs Ringen, és a belépés kizárólag a Toyota-család autóival lehetséges. (Toyota, Lexus, Scion, Daihatsu). Az egyes csoportoknak és kluboknak (Lexus, C-HR, Corolla, RAV4, Prius…) elkülönített helyekkel szolgálnak a szervezők, hogy együtt lehessenek.

Autók parkolnak
Fotó: Bende István

A helyszínen folyamatosan nyitva tartó büfé várja az érdeklődőket hideg és meleg ételekkel, édességgel, fagyival, üdítővel és természetesen a mellékhelyiségek is igényesek és ingyenes.

Toyota hátulról
Fotó: Bende István

A találkozó legmenőbb és sokak által legjobban várt attrakciója a szlalomverseny, melyen bárki megmérettetheti tudását. A pályák felbójázva várják a pilótákat, a köridőket pedig profi cég ellenőrzi. A szlalom nevezési díja 6000 Ft/autó, és egész napos a program 9 órai kezdettel, valamint egy 13:00-14:00 közötti pihenővel.

A pálya hossza 1000 méter, és a fotocellás mérés eredményét folyamatosan nyomon követheti a nézőközönség. A versenyt három kategóriában rendezik meg (<100LE , 100 – 150LE, >150LE), és legfeljebb 50 autó nevezése engedélyezett, amit a helyszínen lehet megtenni érkezési sorrendben. A 16:00 órai eredményhirdetést követően mindhárom kategória 6 leggyorsabb autója 3x10 percet mehet immáron bóják nélkül a kakucsi versenypályán.


Fotó: Bende István

13:00-kor jön Nagy Csoportos Toyota Fotó, vagyis minden megjelent tulajdonost várnak a rendezők a pályán, hogy drónnal közös légifelvételen örökíthessék meg a napot. További programok pedig az autószépség-verseny és a legszebb "régi" Toyota díjazása a márka fanatikus zsűri által.

Az eseményről a Facebook oldalán további információkat találhatsz.