péntek - 2023. szeptember 29.
14 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Hiába drágult drasztikusan az üzemanyag ára decemberben, mégis többen keltek útra autóval Budapesten

2023. január 14. | 23:02

Nem lett forgalom-mérséklő hatása a fővárosban az üzemanyagárstop eltörlésének.

December 6-án a kormány egy késő esti Kormányinfó alkalmával bejelentette, eltörli az üzemanyagárstopot. Sokan arra számítottak, hogy ezek után kevesebben és kevesebbet fognak autóba ülni.

Nos, úgy fest, hogy Budapesten ez nem így történt. A Budapest Közút Zrt. ugyanis közölte a friss mérési adatokat a Népszavával, amiből ennek az ellenkezője derült ki.

December első két hetében ugyanis 2%-kal nagyobb volt a járművek száma, mint az azt megelőző két hét során. Érdekes adat, hogy 2021 decemberének első két hetében, amikor 480 forintos hatósági áron lehetett tankolni, tíz százalékkal kisebb volt a forgalom a fővárosban, mint 2022 azonos időszakában.

A KSH adatai alapján a járműállomány növekedése nem követte a forgalom emelkedését. Ebből pedig azt a következtetést lehet levonni, hogy többen ülnek autóba és többet is használják a járműveiket a tulajok.

Mile Tibor, a Magyar Autóklub közlekedés biztonsági szakának igazgatója hangsúlyozta, sokan napi szinten ingáznak az agglomerációból a budapesti munkahelyükre, és sokan vannak azok, akik nem tehetik le az autót. Elmondása szerint az év végi üzeanyaghiányt követően már annak is örültek az emberek, ha kaptak egyáltalán benzint vagy gázolajat. A jelenleg infláció mellett pedig magasabban van a lakosság ingerküszöbe.

Egy férfi kipróbálta, hogyan reagál az utca népe, ha ittasnak látszó állapotban próbál meg beülni a volán mögé - VIDEÓ A Tesla teljesen önvezető rendszere nem tud mit kezdeni a hóval - VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!