Hivatalosan is megerősítették, hogy elmarad a 2020-as AMTS. A megvásárolt jegyek felhasználhatóak lesznek a 2021-es AMTS-re.

A 2020-as AMTS-en több mint 1000 autókülönlegesség várta volna az autófanatikusokat közel 100 000 m2-en. A rendezvényre eredetileg márciusban került volna sor Budapesten, de a COVID-19-járvány miatt azt áthelyezték egy későbbi időpontra (szeptember 25-27.).

Sokáig úgy tűnt, hogy megtartható lesz az esemény, azonban a rendezvény helyszíne jelenleg nincs olyan állapotban, ami megengedné a rendezést. A szervezők az utolsó pillanatig kivártak, de aztán úgy döntöttek, hogy inkább lefújják az eseményt.

„Amennyiben a járványügyi helyzet, ezáltal az érvényben lévő korlátozások szigorodnának, és az AMTS mégsem rendezhető meg, akkor jegyed árát visszatérítjük, vagy felhasználhatod a jövő évi AMTS-re. Nyereményautónkat, az átalakított Porsche Boxster S-t azonban mindenképpen kisorsoljuk az idei jegybirtokosok között” – közölték korábban a szervezők.

"A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ a felújítási munkálatok miatt sajnos jelenleg nem az általunk elvárt állapotban van és az ígéretek ellenére nincs rá garancia, hogy ez a jövő héten esedékes kapunyitásig jelentősen megváltozna. A rendezvényterület a mai, utolsó bejárásunk során látott állapotában nem alkalmas az AMTS megfelelő színvonalon történő megtartására, a kompromisszumokból fakadó esetleges minőségi romlást pedig sem látogatóink, sem kiállítónk felé nem vállalhatjuk fel. Jelenleg a türelmeteket kérjük, hamarosan jelentkezünk a részletekkel felületeinken, ahol egyúttal közzétesszük a jövő évi AMTS időpontját is – mert a show-nak folytatódnia kell" - az AMTS szervezőcsapata.