Hivatalosan is reagált a Mercedes a kecskeméti gyár sorsával kapcsolatos médiaspekulációkra

Közzétéve:
2019-05-16, 14:19

Nem kell tartania a Mercedes magyarországi részlegének, hiszen szó sincs megállásról, a fejlesztés folytatódni fog

Szerda kora délután közölte az MTI-vel a Mercedes-Benz magyar képviselete, hogy nincs veszélyben az üzem bővítése és a magyar munkahelyek. A közleményt az után adta ki a Mercedes, hogy a Daimler stuttgarti központjából megerősítették a kecskeméti üzem bővítésének szüneteltetését. Tehát az üzem fejlesztése és bővítése továbbra is tervben van, csak némi szünetet eszközöltek az illetékesek.

„Természetes, hogy egy piaci cég módosítja a terveit, ez zajlik most a Mercedesnél is” - nyilatkozta Ludvig Orsolya a kecskeméti Mercedes-Benz gyár kommunikációs igazgatója.

Az első leguruló Mercedes A-Osztály a kecskeméti üzemben

A kecskeméti Mercedes gyárban jelenleg az A-Osztály és a CLA kerül összeszerelésre. A gyár már meglévő része zavartalanul és 100%-os erőbedobással dolgozik tovább, sőt már a 2020-as gyártási tervezet is telítve van. Nincs tehát mitől tartani a magyarországi szekciónak, csak újragondolnak néhány dolgot a stuttgartiak.

A technikai trendek, a piac igényeinek alakulása és a folyamatos szabályozások nagyban befolyásolják egy autógyár üzemeinek fejlesztési irányait. Éppen ezért a Daimler is rendszeresen végez felülvizsgálatokat az érintett területeken, és az eredményeknek megfelelően fejlesztenek tovább.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Volkswagen e-Up! elektromos kisautó elölről
2019. május 22.
Szlovákiában készülnek a konszern szupermini villanyautói
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Az új Maybach fényszórók képeket vetítenek az útra
2018. március 09.
Nem kevesebb, mint kétmillió pixeles alakzatokat tud az útra vetíteni az új Mercedes Maybach S-osztály. Nagyszerű kiegészítő vagy inkább teljesen szükségtelen?