A hóban játszott ki a gyorsabb versenyt egy Fiat Panda és egy Ferrari SF90 Stradale - VIDEÓ

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-01-06, 08:50

48 lóerő az 1000 lóerő ellenében.

Egyedülálló gyorsulási versenyen vett részt egy Fiat Panda 4X4, a 48 lóerős autó ellenfele az 1000 lóerővel megáldott Ferrari SF90 Stradale volt. Az ökörködésre egy vastag hótakaróval borított útszakaszon került sor, az „összecsapásról” pedig videó is készült, ami az Instagramon kötött ki.

Ferrari SF90 Stradale a Fiat Panda 4x4 mellett

A 965 köbcentiméteres motorral szerelt Fiat Panda nem a gyorsaságáról híres, 48 lóerejével nem képes arra, hogy sebességi rekordokat döntögessen. Cserébe a fenntartása nem kerül kifejezetten sok pénzbe, és tökéletesen lehet vele közlekedni a vidéki utakon és a szűkebb városi utcákban.

Ferrari SF90 Stradale a Fiat Panda 4x4 mellett

A Pandával ellentétben a 0-100-as sprintet 2,5 másodperc alatt teljesítő Ferrari SF90 Stradale egy igazi aszfaltszaggató bestia, az autó meghajtásáról egy 4 literes V8-as, 780 lóerős benzines erőforrás és három villanymotor gondoskodik, amelyek kombinált teljesítménye 220 lóerő. Normál körülmények között a Stradale nyilván simán lenyomná a Pandát, és valljuk be, a mostani csörtének sincs ott a helye a klasszikus gyorsulási versenyek sorában.

Fiat Panda 4x4 és Ferrari SF90 Stradale egy képen, egymással szembeállítva

Mindenesetre vicces volt látni, ahogy a hóban egymás mellett gurul a két autó. A Ferrari V8-as erőforrása igazából meg sem lett dolgoztatva, a Fiatban elhelyezett benzinmotorról ez már nem volt elmondható. És bár az első métereken a Panda szemmel láthatóan előrébb volt, mint nagynevű riválisa, azért az SF90-ben ülő sofőr nem hozott szégyent a Ferrari névre, és kihozta ikszre az „ütközetet.”

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Gumit égető mercis oldalról
2019. december 09.
Ha azt hitted, hogy nem mutatunk videót, akkor nagyot tévedtél.
Elon Musk áll a betört ablakú Tesla Cybertruck előtt
2019. november 25.
A bemutató előtti próbán minden simán ment.

További hírek