Hóban is tesztelték az Arteon új Shooting Brake kivitelét

Frissítve:
2020-06-02, 11:21

A Volkswagen kupés jellegű modellje a frissített liftback kivitellel együtt mutatkozik majd be.

Az elmúlt időszakban többször is lencsevégre kapták a Volkswagen Arteon új Shooting Brake változatát tesztelés közben, több-kevesebb álcázással ellátva. Most egy havas körülmények közötti teszt során fotózták le az íves tetővonalú, kombi-szerű járművet, amelyet manapság a (már nem kapható) Mercedes CLS Shooting Brake által meghatározott kategóriába szánnak, nyilván kisebb méretben.

2021-es Volkswagen Arteon Shooting Brake kémfotó elölről

A képek alapján úgy tűnik, hogy ennek a modellnek hosszabb a tengelytávja a liftback Arteonnál, bár nehéz lenne pontosan megmondani. Az autón itt-ott álcafóliát alkalmaztak, ráadásul a farrészből amúgy sem látni túl sokat, mivel a teszt során finom hóréteg rakódott a hátsó traktusra. Az Arteon új változatát 2020 végén tervezik bemutatni, méghozzá a ráncfelvarrott liftback kivitellel együtt, amely már három éve a piacon van.

2021-es Volkswagen Arteon Shooting Brake kémfotó oldalról

2021-es Volkswagen Arteon Shooting Brake kémfotó hátulról

További érdekesség, hogy egy Arteon R sportkivitel is kilátásban van, amelyben a hírek szerint összkerékhajtás és egy turbós V6 dolgozik majd 400 lóerő körüli teljesítménnyel. Egy a lényeg, ezzel az új, kupés modellel némi izgalom kerülne az élre vasalt modellpalettába, ami mindenképpen jót tenne a Volkswagennek.

 

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Volkswagen e-Up! elektromos kisautó elölről
2019. május 22.
Szlovákiában készülnek a konszern szupermini villanyautói
Alastair Moffat kaszkadőr
2020. február 19.
Alastair Moffat mutatványa kétségkívül látványosra sikerült.

További hírek