Az SUV-k csatamezője az a hely, ahol a gyártók egy ügyes marketingfogással igen sokat nyerhetnek. Az emberek ugyanis nem akarnak Honda Accordot, Subaru Legacyt vagy Toyota Camryt családi autónak, sokkal inkább hajlanak a felsorolt márkák szabadidő-autói felé. A Honda gondolt egyet és készített egy videósorozatot, amiben a konkurens modellekkel vetik össze a Honda CR-V-t.

Az első videóban a Toyota RAV4-gyel szerepel, mely a legkomolyabb ellenfélnek tekinthető. A Honda szerint a CR-V-ben nagyobb a belső tér, alapfelszereltségnek számít a napfénytető, a fűthető ülések és az induló ára valamivel kedvezőbb, sőt, a Honda csomagtartója 2146 literre bővíthető, míg a Toyotáé 1976-ra. A további anyagokban a Subaru Foresterrel és a Nissan X-Trail amerikai megfelelőjével is összemérik a CR-V tulajdonságait.

Ha érdekel egy hasonló középkategóriás SUV, akkor mindenképp nézd meg a videókat, de jobban teszed, ha a saját szemednek és kezednek hiszel, jelentkezz be egy tesztvezetésre, ott fognak kiderülni a dolgok, ott fog kialakulni érzelmi kötődés valamelyik japán szabadidő-autóval.