A Honda szó szerint vette az aranyévforduló fogalmát

Közzétéve:
2019-02-06, 10:10

A Honda Ausztrália 2019 február 4-én ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját

Általában olyan hírekkel találkozhatsz az Alapjáraton szemezgetve, amik Európára vonatkoznak, azonban engedd meg, hogy most kivételt tegyek.

Azt eddig is tudtam, hogy az ausztrálok nem százasok, elég csak a V8 Supercars bajnokságra vagy a tágas, gyors versenypályáikra gondolni, mint a Mount Panorama Motor Racing Circuit, ami többek közt az egyik leglátványosabb endurance versenynek ad otthont, a bathursti 12 órásnak. Mi több, a TCR-nek is lesz már ausztrál bajnoksága. Szóval eléggé otthon vannak a motorsport világában.

A Honda Ausztráliát 1969. február 4-én alapították, vagyis pontosan fél évszázada. Ennek alkalmából az egész palettát bearanyozták, vagyis egészen pontosan hét általuk fontosnak vélt terméket. A Honda importőr a melbournei Vinyl Wraps and Graphics céget bízta meg azzal, hogy a különösen csillogó aranykróm alapot egy réteg selymes fényű átlátszó fóliával tompítsák, illetve az emblémákat és kiegészítőket fekete fóliával és egy '50 Years in Australia' felirattal lássák el a már említett termékeket.

Arany Honda Civic Type R és Honda NSX

„Sokat gondolkodtunk azon, hogy miként tudnánk megünnepelni a születésnapunkat és egyedülálló sokszínűségünket merész és egyben szórakoztató módon, hát ez lett belőle. Te láttál már korábban arany színű fűnyírót vagy generátort? Ugye, hogy nem” - nyilatkozta Hiroyuki Shimizu, a Honda Australia ügyvezető- és vezérigazgatója.

Egy arany Honda CBR1000RR

A már említett termékek elég különlegesek, a HRU19 Buffalo Premium fűnyíró és az EU22i áramfejlesztő képviseli a márka kerti gép szegmensét. A CRF50F egy gyerekeknek szánt enduro motorkerékpár, a CBR1000RR pedig a valaha készült egyik legszebb szupersport motor, legalábbis szerintem. A négykerekűeket két ikonikus modell, az NSX hibrid és a Civic Type R képviseli.

A Honda fűnyírója, áramfejlesztője és gyerek endurója egy pajtában

Minden aranyozott példány egyedi, ugyanis egy-egy darab készült az évforduló alkalmából és nem adják el őket, hogy pontosan mi a tervük ezekkel a feltűnő egyedi modellekkel azt nem árulták el. Most komolyan, te el tudnád képzelni, hogy egy ausztrál nagypapi egy arany fűnyírót tologat a birtokon?

Kapcsolódó írások

Így válik az elhivatottság hivatássá
2018. május 05.
Ez a rövid cikk az elmúlt 6-7 évem kedvenc autó fotóit tartalmazza, nőként, fotósként, autófotósként, ez egy kicsit döcögős, de nem lehetetlen
Honda is önvezető rendszert fejleszt
2017. június 08.
A Honda célkitűzése, hogy 2025-re vezetés közben alhasson a sofőr, ne kelljen folyamatosan az utat figyelnie, valamint hogy az utazással töltött idő szórakoztató legyen
Honda CR-V hibrid 2019
2018. november 16.
Kívül-belül teljesen újragondolták a Honda CR-V modellt, mely ezúttal a sportosabb, dinamikusabb megjelenés mellett továbbfejlesztett hibrid hajtáslánccal is kapható lesz.
Check Engine lámpa
2018. december 19.
Egy friss felmérésből kiderült, melyek a legkevésbé problémás autók