Hondáék redukálják a dízelek gyártását 2021-re!

Közzétéve:
2019-09-25, 12:45

Feltörekvőben a hibrid- és az elektromos autók. Ennek következménye, hogy előbb vagy utóbb nyoma vész a dízeleknek az autómárkák kínálatából.

A Reuters magazin közleménye szerint a japán autógyártó 2019. szeptember 23-án, hétfőn jelentette be, hogy a közeljövőben visszaszorítanák dízelüzemű autóik sorozatgyártását, nem más, mint az elektromos autók javára. Ez az elhatározás egyben részét képezi a Honda azon elkötelezettségének, hogy 2025-ig az Európában értékesített állományának teljes egésze elektromosított legyen.

sötétkék, négyajtós Honda Civic

Vannak, akik a döntést némileg egy kalap alá vonják az autógyártó 2019. februárjában tett kijelentésével, miszerint a Honda 2022-ben felszámolja swindoni üzemét, ahol nem mellesleg a márka 1,6 literes dízelmotorjai készülnek.

a Honda swindoni üzeme

Leáldozóban a dízeleknek, ez pedig egyértelműen a szigorúbb kibocsátási előírásoknak és a dízelkereslet jelentős csökkenésének tudható be. Számos autógyártó vállalat hibrid-és elektromos járművek gyártásával igyekszik megcélozni a beruházások mértékének növekedését, abban bízva, hogy ez egy életképes alternatíva lehet számukra.

A legújabb Honda CR-V szabadidő-autó, amelyet csapatunk is alapos tesztelés alá vetett, a már régóta szolgáltatott dízel opcióját egy benzin-elektromos hibrid meghajtás javára fordította, azaz a márka felhozatalában már csupán a Civic és a HR-V modellek kaphatók dízelmotorral.

Aztán ott van még például a következő generációs Honda Jazz, amiből csak hibrid változatot vásárolhatnak majd meg az ügyfelek, na meg persze a várva-várt, tisztán elektromos Honda e. Utóbbit a tervek szerint 2020-tól szeretné eladásra kínálni a gyártó.

Ahogy azt a cikk elején említettem, a Hondának már 2025-re vonatkozóan is vannak kitűzött céljai. A dízelüzemű autók gyártásának beszüntetése mellett ahhoz, hogy a kínálat 100%-a valamilyen elektromos meghajtással üzemelhessen a cégcsoportnak a jelenlegi felhozatal mintegy harmadára kell csökkentenie a modellváltozatok számát.

négy-és ötajtós Honda Civic-ek

Állítólag ez az eljárás globálisan 10%-kal csökkentené a termelési költségeket, azt a pénzösszeget pedig a gyártó sokkal inkább tudná kutatásra és fejlesztésre fordítani.

Forrás:

További autós hírek

Nem elég, hogy nem akarja a piros lámpát kivárni… “Szokásos esti dugó a híd felé, két sáv áll mint a…

Halálra gázolt egy személygépkocsi egy gyalogoló férfit az M5-ös autópályán. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2020. január 22-én 22…

Talán az ilyen esetekre mondják, egyik 19 másik egy híján 20!? Ködös, alig belátható útszakaszon kezdett egy teherautó előzésébe a…

Egészen elképesztő videóra hívta fel a figyelmünket olvasónk. “Gyalogos át szeretne menni a zebrán, sikerül is neki a 6. előtte…

Lassan tele a város civil járörökkel, mindenütt kamerák, folyamatosan indulnak dashcam alapján is az eljárások hivatalból, valamint sorra történnek az…

Kapcsolódó írások

Ronny Urland Honda motoros Trabant 601S-je
2019. október 09.
Az európai hegyi felfutó sorozaton pirított a Honda motoros Trabant.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Honda is önvezető rendszert fejleszt
2017. június 08.
A Honda célkitűzése, hogy 2025-re vezetés közben alhasson a sofőr, ne kelljen folyamatosan az utat figyelnie, valamint hogy az utazással töltött idő szórakoztató legyen
Így válik az elhivatottság hivatássá
2018. május 05.
Ez a rövid cikk az elmúlt 6-7 évem kedvenc autó fotóit tartalmazza, nőként, fotósként, autófotósként, ez egy kicsit döcögős, de nem lehetetlen