Vasárnap hajnalban leesett az első hó Budapesten, amt természetesen az illetékesek is észleltek. Az FKF Köztisztasági Divízió szakemberei 73 téli munkagéppel estek neki az utak megtisztításának és síkosságmentesítésének, menet közben azonban több céljármű is bemondta az unalmast.

Hókotró
Kép forrása: FKF

AZ FKF tájékoztatása szerint a vasárnap éjszakai műszak során 8 hókotró üzemképtelenné vált munkavégzés közben. A társaság arról is beszámolt, hogy egyre kevesebb téli célgép áll a Köztisztasági Divízió rendelkezésére, a meglévő járművek pedig öregek és elavultak, ebből kifolyólag az üzemképesség is csak 55-70% körüli.

A nehéz helyzet ellenére az FKF igyekszik a legtöbbet kihozni az eszközparkból, a társaság egyúttal arra kéri a lakosságot, hogy a nagyobb havazásokat követően, aki csak teheti, a saját autója helyett inkább válassza a budapesti tömegközlekedést – ami a korábban felröppent pletyka ellenére biztosan nem fog leállni.

Ha pedig már elindultunk autóval, akkor arra is ügyeljünk, hol és hogyan parkolunk, az úttestre belógó járművek ugyanis jelentősen nehezítik a síkosságmentesítést végző járművek dolgát. Ha tehetjük, akkor ezeket a járműveket engedjük előre a forgalomban, kéri az FKF.