Hatalmas balesetet rögzített egy autós fedélzeti kamerája július 14-én, az eset valahol az Egyesült Államokban történt.

Hatalmas baleset a fedélzeti kamera szemszögéből

Ilyen becsapódásokat a hollywoodi filmekben szoktunk látni, csakhogy azokban előre meg vannak tervezve ezek a brutális törések, és rendszerint senkinek sem esik baja az óvintézkedéseknek hála. Csodával határos most sem történt tragédia, valaki nagyon vigyázhatott a sofőrre odafentről.

Mint a videóban látható, a fedélzeti kamerával szerelt autó nyugodt tempóban haladt az úton, majd egy enyhén jobbra ívelő kanyar után bal kéz felől feltűnt egy jármű, ami pillanatokkal korábban négy kerékkel elhagyta a talajt, majd – a tengerentúliak saccolása szerint – legalább 80 láb (24 méter) magasra emelkedett a levegőben, utána pedig irtózatos erővel csapódott a földnek, közvetlenül a felvételt készítő előtt kocsi előtt tört rommá a megreptetett masina.

A balesetet végignéző sofőr az utasaival együtt hallhatóan sokkos állapotba került, de amint feloldott bennük a görcs, rögtön hívták a 911-et. Nem sokkal később oda is mentek a roncshoz megnézni, hogy mi a helyzet, van-e túlélő. A szemtanúk szerint egy nő vezette a földnek csapódó autót, a hölgy csodával határos módon túlélte a balesetet. Arról mondjuk nem érkezett hír, hogy milyen sérülésekkel vitték kórházba.