Magyar idő szerint vasárnap késő este Max Verstappent intette le elsőként a kockás zászló Miamiban, Lewis Hamilton ezúttal sem tudott felállni a dobogóra. Az idei erőviszonyokat ismerve ez nem meglepetés, de az erős pontszerzés összejött a hétszeres világbajnok pilótának, aki a futamot megelőzően nem akárkikkel állt össze egy képre.

A napfényes Floridába szívesen utaznak a legnagyobb sztárok, közülük jó pár feltűnt most hétvégén a boxutcában. Többek között Michael Jordan, David Beckham és Tom Brady is belekóstolt a Forma–1 hangulatába, és ha már ott jártak, készítettek egy fotót, amin mindannyian rajta vannak, Hamiltonnal kiegészülve.

 

A sportrajongóknak egyik úriembert sem kell bemutatni, de aki netalántán nem ismerné őket, azoknak mondanám, hogy Jordan minden idők egyik legnagyobb kosárlabdázója, a Chicago Bulls csapatával összesen hatszor nyerte meg a legerősebb bajnokságnak számító NBA-t. Beckham az angol labdarúgás kiemelkedő alakja, kevés jobb pontrúgó szaladgált nála a pályákon az elmúlt évtizedekben. Brady pedig az amerikai futball-liga (NFL) egyik, ha nem a legnagyobb legendája, aki hétszeres Super Bowl-győztesnek mondhatja magát.

Melléjük csatlakozott az ugyanennyi vb-címmel rendelkező Hamilton, aki idén egyelőre nem küzdhet győzelmekért, sőt, csapattársa, George Russell egy versenyt leszámítva eddig mindig előtte végzett a futamokon. Ugyanakkor hosszú még a bajnokság, megtippelhetetlen, hogy ki nyeri az egyéni pontversenyt házon belül a Mercedesnél.

Nyitókép forrása: Depositphotos