Az Audi április 19-én leplezi majd le hivatalosan a jövőbemutató Urbansphere koncepciót. A legújabb kedvcsináló videóban pedig ízelítőt kaphatunk a futurisztikus modell néhány részletéről is.

A klipben feltűnnek az Urbansphere fényszórói és hátsó lámpái, melyek a számtalan LED-nek köszönhetően egy kis fényjátékot is bemutatnak. Láthatjuk az utastér egyes részleteit, mint az ülések közötti konzolt, egy vezérlő panelt, amelynek segítségével a jelek szerint szinte fekvő helyzetbe lehet dönteni az üléseket, illetve a műszerfal egy részét és egy ívelt infotainment képernyőt, fizikai gombok nélkül.

Az eddig közzétett felvételek alapján az Urbansphere egy nagy méretű, tisztán elektromos hajtással rendelkező, önvezető crossover lesz, hosszú szélvédővel és rövidre szabott orr-résszel. A társalgószerű utastérben hangulatvilágítással és 2+2 üléses elrendezéssel találkozunk.

Az Urbansphere a harmadik – és egyben utolsó – modellje a „sphere” tanulmányoknak, amelyekkel az Audi az autonóm autózás jövőjébe kíván betekintést engedni. A Skysphere egy kétüléses, nyitott tetős, alacsony építésű, elektromos roadster, amely változtatható tengelytávjának köszönhetően egy gombnyomásra sportautóból nagy túraautóvá alakítható.

A Grandsphere egy méretes luxusszedán, ami gyakorlatilag nem más, mint egy kerekeken guruló nappali, hiszen képes a kormánykereket a műszerfal alá rejteni, és emberi beavatkozás nélkül közlekedni.

Audi Urbansphere koncepció
Audi Urbansphere koncepció
Kép: Audi

Azzal kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, hogy az Audi tervezi-e a három modell sorozatgyártását. Egyelőre úgy tűnik, ezek inkább csak bemutatóautók, amelyek azt hivatottak bemutatni, hogyan képzeli az Audi az autózás jövőjét.

Nyitókép: Audi