Így nézne ki a BMW 02-es szériája a 21. században

Közzétéve:
2020-07-09, 08:49

David Obendorfer merészet alkotott, mindezt elektromos kivitelben.

1972-ben, a Müncheni Olimpiai játékokon mutatta be a BMW az 1602 Elektro-Antrieb villanyos modellt, ez volt az első tisztán elektromos koncepció a bajoroktól. Az 1602 Elektro-Atrieb első kerekeit hajtotta egy villanymotor, nagyjából 43 lóerőt teljesített, így a 0-48 km/órás sprintet 8 másodperc alatt tette meg, a végsebessége 100 km/h volt. Az Olimpián a VIP vendégeket két ilyen modellel szállították, nem is készült több belőle.

BMW 1602 electric

Képzeld csak el, mi lenne, ha a 02-es széria modern köntösben villanyautóként élne tovább? David Obendorfer dizájner - aki számos retro koncepciót készített már el - most egy új ötlettel állt elő. Az ihletet a ’70-es években készülő 2-es széria coupé kivitele adta, így született meg a képeken látható tanulmány, amely a Honda kis elektromos autójára hajaz, legalábbis ugyanabban a retro szellemiségben készült.

BMW 02 koncepció

Egyelőre mi is csak álmodozni tudunk a modell sorozatgyártásával kapcsolatban, én személy szerint támogatnám az ősöket idéző elektromos autó megalkotását. Te el tudnád képzelni a 02-es széria reinkarnációját elektromos kivitelben?

BMW 02 elektromos koncepció

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  
Renault e-Plein Air elektromos koncepcióautó
2019. július 27.
A Renault Plein Air egy rövid életű nyitott kivitelű Renault 4-es volt. A franciák készítettek belőle egy elektromos koncepcióautót.

További hírek