Ilyen kiváltságokban részesülsz, ha új GTA-t vásárolsz

Közzétéve:
2020-05-06, 10:49

Az új Alfa Romeo Giulia GTA exkluzív megjelenéssel és vevői élménnyel csábítja a versenysport szerelmeseit.

2020. március 2-án bemutatkozott az Alfa Romeo Giulia GTA, feltüzelve az olasz márka szerelmeseit. Az új Giulia GTA koncepciója az 1965-ös Giulia GTA-ra vezethető vissza: arra a „Gran Turismo Alleggerita” modellre, amit az Autodelta fejlesztett ki a nemzetközi sportsikereknek örvendő Giulia Sprint GT alapjain. Az új GTA a Quadrifoglio modellre épül, a 2,9 literes, V6-os biturbó motor 540 lóerőt teljesít, maga az autó 100 kilogrammal könnyebb, a tömeg/teljesítmény arány pedig 2,82kg/LE-t mutat.

Giulia GTAm

A Centro Stile dizájnerei sokat dolgoztak az egyedi modell külső és belső kialakításán, hogy egyszerre legyen méltó történelmi elődjéhez, ugyanakkor modern megjelenést mutasson. Meghatározó ismertetőjegye az autónak a jellegzetes maszk, a motorháztetőt beborító, az Alfa Romeo logó elemeire építkező ábrázolások, köztük a Biscione és az olasz zászló képe. Az okker az 1750 GTAm-re és a 2000-es GTAm-re emlékeztet, ezekkel a modellekkel Toine Hezemans 1970-ben és 1971-ben megnyerte a Túraautó EB-t. Az 1965-1968-as Sprint GTA festett eleje nem volt szimmetrikus, szemben a GTA 1300 Junioréval. A sárga elülső rész jelölte az autót, amely megnyerte az 1971-es és az 1972-es Túraautó-Európa-bajnokságot, míg egyes 1971-es versenyeken Gianluigi Picchi alul sárgára festett versenygépet vezetett.

Giulia GTAm green

A vásárlók az olasz zászlót tiszteletben tartó GTA vörös, Trofeo fehér és Montreal zöld fényezések mellett kiválaszthatják autójuk oldalszámát, illetve Goodwool autóponyvájukat. A modelleken variálható a féknyergek, valamint a belső térben a bukócső, a biztonsági övek, és a kárpit öltéseinek színe. A vásárlók Bell sisakot, a GTAm tulajdonosok autójukhoz teljes overált, kesztyűt és cipőt magában foglaló Alpinestars versenyruházatot rendelhetnek. A vásárlók kérésére a GTA és a GTAm modelleket az Alfa Romeo történetének egyik ikonikus helyszínén, az Autodelta műhelyében, Baloccoban adják át, sőt, részt vehetnek az Alfa Romeo Autós Akadémia által kidolgozott vezetéstechnikai tanfolyamon.

Giualia GTAm 2020

A Giulia GTA és a Giulia GTAm Európában nettó 143 ezer és 147 ezer eurós áron érhető el. Az érdeklődők a Giulia GTA és a GTAm különböző lehetséges dizájnkombinációit a márka konfigurátorában tekinthetik meg.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio egy versenypálya kanyarjában
2020. január 24.
Évfordulós Alfa Romeo szedán érkezhet idén.
Nem tudsz neki ellenállni: Alfaholics GTA-R 290
2017. augusztus 09.
Az Alfaholics vette kezelésbe a legendás Giulia GTA-t, amely a 60'-as évek úttörőjének számított. Nézd meg mire képes 240 lóerő egy "alleggerita" karosszériában!

További hírek