A BMW M3-as szedánja egy legendás autó, amely évtizedek óta tartja lázban a rajongókat, hiszen már a tizenéves fiúk falán is ott lóg a róla készült poszter a Ferrarik és Lamborghinik hű társaként, ráadásul a modell már a hatodik generációnál tart. A legfrissebbet idén szeptemberben mutatta be hivatalosan a bajor gyártó, az új BMW M4-essel karöltve.

Természetesen az M3 frissített kivitele szinte minden tekintetben előrelépést jelent az előző generációhoz képest: több erő, jobb kezelhetőség, ráadásul a modell története során első alkalommal már összkerékhajtás is található az autóban. Az M3-as jelenleg a 3-as széria palettájának csúcsát képviseli, azonban a méginkább teljesítményre kihegyezett CS kivitel érkezésével ez hamarosan változni fog. Egy grafikusnak köszönhetően pedig már az is megcsodálható, hogyan is nézhet majd ki az új autó terepmintás álcafestés nélkül.

2021-es BMW M3 CS szemből – látványterv

Közismert tény, hogy a CS verziók teljesítmény szempontjából felülmúlják a 3-as sorozat bármelyik modelljét néhány, a szoftveres oldalon elkövetett frissítés révén. Emellett a kanyarokban is kezelhetőbbek az alaposan átdolgozott alváznak és a futóműbeállításnak köszönhetően. A CS változat megjelenésben is eltér a hagyományos M-es kiviteltől, és biztosak lehetünk benne, hogy a hamarosan érkező kocsi nemcsak a felszín alatt fog duzzadni az erőtől, de ez a BMW karosszériáján is visszaköszön majd.

álcafestéssel ellátott 2021-es BMW M3 CS menet közben

Akárcsak a korábbi CS verziók esetében, egy sokkal inkább a versenypályákat idéző megjelenéssel – és nem utolsó sorban teljesítménnyel – lehet számolni. A sztenderd M3-ast az S58-as kódszámú, ikerturbós, 3-literes sorhatos motor egy továbbfejlesztett változata hajtja majd, amely 480 lóerő és 550 newtonméter forgatónyomaték leadására lesz képes. Ezzel szemben a CS erőforrásából már 510 lóerős teljesítményt préseltek ki a bajor mérnökök. Így a kocsi nulláról 100 kilométer/órás tempóra nagyjából 3 másodperc alatt lesz képes felgyorsulni, a végsebessége pedig 290 kilométer/óra környékére várható. A BMW valamikor 2021-ben kezdi meg a CS sorozatgyártását, de az új modell erősen limitált példányszámban készül majd.

Amennyiben érdekel az M3 egy korábbi változata, nézd meg ezt a bemutatót! Ha a videó nem indulna el, megtekintheted YouTube csatornánkon is.

Prémium autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36 20 366 3447) vagy e-mailben!