szombat - 2023. szeptember 23.
17.5 °C
enyhe intenzitású zápor
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Ilyen lehet a BMW M3 CS következő generációja

2020. december 01. | 13:50

A sztenderd M3-nál 30 lóerővel lesz erősebb, de csak korlátozott példányszámban.

A BMW M3-as szedánja egy legendás autó, amely évtizedek óta tartja lázban a rajongókat, hiszen már a tizenéves fiúk falán is ott lóg a róla készült poszter a Ferrarik és Lamborghinik hű társaként, ráadásul a modell már a hatodik generációnál tart. A legfrissebbet idén szeptemberben mutatta be hivatalosan a bajor gyártó, az új BMW M4-essel karöltve.

Természetesen az M3 frissített kivitele szinte minden tekintetben előrelépést jelent az előző generációhoz képest: több erő, jobb kezelhetőség, ráadásul a modell története során első alkalommal már összkerékhajtás is található az autóban. Az M3-as jelenleg a 3-as széria palettájának csúcsát képviseli, azonban a méginkább teljesítményre kihegyezett CS kivitel érkezésével ez hamarosan változni fog. Egy grafikusnak köszönhetően pedig már az is megcsodálható, hogyan is nézhet majd ki az új autó terepmintás álcafestés nélkül.

Közismert tény, hogy a CS verziók teljesítmény szempontjából felülmúlják a 3-as sorozat bármelyik modelljét néhány, a szoftveres oldalon elkövetett frissítés révén. Emellett a kanyarokban is kezelhetőbbek az alaposan átdolgozott alváznak és a futóműbeállításnak köszönhetően. A CS változat megjelenésben is eltér a hagyományos M-es kiviteltől, és biztosak lehetünk benne, hogy a hamarosan érkező kocsi nemcsak a felszín alatt fog duzzadni az erőtől, de ez a BMW karosszériáján is visszaköszön majd.

Akárcsak a korábbi CS verziók esetében, egy sokkal inkább a versenypályákat idéző megjelenéssel – és nem utolsó sorban teljesítménnyel – lehet számolni. A sztenderd M3-ast az S58-as kódszámú, ikerturbós, 3-literes sorhatos motor egy továbbfejlesztett változata hajtja majd, amely 480 lóerő és 550 newtonméter forgatónyomaték leadására lesz képes. Ezzel szemben a CS erőforrásából már 510 lóerős teljesítményt préseltek ki a bajor mérnökök. Így a kocsi nulláról 100 kilométer/órás tempóra nagyjából 3 másodperc alatt lesz képes felgyorsulni, a végsebessége pedig 290 kilométer/óra környékére várható. A BMW valamikor 2021-ben kezdi meg a CS sorozatgyártását, de az új modell erősen limitált példányszámban készül majd.

Amennyiben érdekel az M3 egy korábbi változata, nézd meg ezt a bemutatót! Ha a videó nem indulna el, megtekintheted YouTube csatornánkon is.

Prémium autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36 20 366 3447) vagy e-mailben!

Még stílusosabb Fiat Tipo és Panda érkezik F1: A pilóták reakciója a bahreini horrorbalesetre

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!