vasárnap - 2023. június 04.
17 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Ilyen lesz a 2020-as AMG GT Black Series

2019. szeptember 24. | 15:51

A Mercedes csúcsmodelljét teszt közben fotózták le.

Már javában reszelik a Mercedes-AMG GT Black Series új kiadását, melyet egyelőre erősen álcázott verzióban tesztelnek a versenypályán. Nincs azonban annyi matrica a világon, mellyel ezeket az agresszív idomokat el lehetne takarni. A masszív első splitter, a légbeömlők és a nagy hűtőrács is jól látszik, hátul pedig a diffúzorszerű kialakítás és a két dupla kipufogóvég is feltűnik a kémfotókon. Mókás részlet, hogy a hatalmas hátsó szárnyat is lematricázták, ezt egy kicsit okafogyottnak érzem.

A Carlifestyle lelkes emberei készítettek néhány látványtervet arról, hogyan is nézhet ki az álca alatt a sportautó, az eredmény pedig elég ütősre sikerült. Remélhetőleg a sorozatgyártott kivitel is valami ilyesmi lesz.

Ez a verzió utcai használatra is alkalmas lesz, nem úgy mint az AMG GT alapjaira épült GT3 és GT4 versenyautók, melyeket csak a pályán lehet használni. Ebben a Black Series kiadásban egy új fejlesztésű, 4,0 literes biturbó V8 dolgozik, mely a gyáriak szerint nem egy megszokott AMG-motor. A hírek szerint több mint 700 lóerőt teljesít majd, mely elég lehet arra, hogy megszerezze a Nürburgringen a leggyorsabb sorozatgyártású autónak járó koronát.

Az elődjének tekinthető SLS Black Series modell esetében az alap SLS-hez képest 70 kilóval lett könnyebb az izmosított kiadás, így az AMG GT esetében sem lenne meglepő, ha a csúcskivitelt hasonló diétának vetnék alá. Természetesen a futóművét és az aerodinamikai elemeket is átdolgozzák annak érdekében, hogy a lehető legjobb menetteljesítményekre legyen képes. A Mercedes-AMG One fejlesztése során szerzett tapasztalatokat itt most jól hasznosíthatják, a kész modellt pedig 2020 során mutatják majd be.

Ha kíváncsi vagy, milyen együtt élni egy ilyen autóval a mindennapokban, nézd meg az Alapjárat AMG GT S-ről készült videóját!

Kvízjáték: Tippeld meg, melyik a gyorsabb a Nürburgringen! Több mint 30 éves 518i 7 millióért? Miért ne!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!