Ilyen lesz a 2020-as Vantage Roadster

Közzétéve:
2019-10-08, 11:26

Az Aston Martin megmutatta legújabb tető nélküli modelljének első tesztmodelljét.

Már az is kiderült, hogy 2020 tavaszától lesz elérhető az Aston Martin Vantage puhatetős verziója, melyről a gyártó most hivatalos képeket közölt. Ez ugyan még egy tesztelési verziója a modellnek, ám a roadster kialakítás már most is jól látszik. Csalódni most sem kellett, ez is szép jármű, mint ahogy a legtöbb Aston.

2020-as Aston Martin Vantage Roadster prototípus elölről

Egyelőre nem hoztak nyilvánosságra hivatalos technikai adatokat, ám a formavilágot már mindenki megfigyelheti. Elöl a klasszikus arc fogad, míg hátul egy menő, egybefüggő LED lámpa látható, mely az autó két szélét köti össze. Alul nagy diffúzor látható, felette pedig két dupla kipufogóvég.

A keménytetős Vantage modellben egy 4,0 literes V8 dolgozik, melyet az AMG-től vett kölcsön a gyártó. Teljesítménye 510 lóerő, mellyel 3,6 másodperc alatt van százon. A puhatetős kivitel ennél feltehetően egy picit lassabb lesz, hiszen az extra merevítések miatt jó eséllyel nagyobb lesz a súlya. Ám a sebesség nem mindent, hiszen a roadster élményt nem lehet semmivel pótolni.

2020-as Aston Martin Vantage Roadster prototípus hátulról

Az árazásról sem tudni egyelőre pontos információkat, ám brit sajtóhírek szerint Angliában nagyjából 120 ezer fontos (44,8 millió forint) árra számítanak a roadster esetében.

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját!

Kapcsolódó írások

Sebastian Vettel
2020. július 15.
Erősödnek a bokszutcai pletykák a négyszeres világbajnok körül.
Aston Martin
2020. június 21.
Veterán versenyzők a porondon!

További hírek