Ilyen lesz az érkező Batman film igazi sztárja, az új Batmobile

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-06-05, 08:59

Ha új Batman film, akkor új Batmobile. A film rendezője Twitteren mutatta meg, milyennek képzeli az igazságosztó új szolgálati járművét.

A tervek szerint 2021. október 1-jén mutatják be a mozikban a legújabb Batman-filmet, amelynek címszerepét ezúttal az Alkonyat című vámpíros filmekből (is) ismerős Robert Pattinsonra bízták. Na persze ez a most még távolinak tűnő dátum egyáltalán nem biztos, mivel a forgatás előkészületeit félbe kellett szakítani a koronavírus miatt. Van az életnek egyáltalán olyan területe, amelyet nem érintett a járvány?

Batmobile 2021

Akármennyit is csúszik a produkció (ha csúszik egyáltalán), a rendező, Matt Reeves úgy gondolta, itt az ideje megmutatni a világnak, milyen lesz a köpenyes lovag új céges autója. Milyen jól gondolta. Engem igazából csak ez érdekel a filmből, de ez az én bajom. Szóval az új Batmobile. Az már ezeken a csupán maketteket ábrázoló képeken is nagyszerűen látható, hogy egy igazi amerikai izomautó lesz.

Batmobile 2021

Ezúttal úgy tűnik elmarad a túltolt futurizmus és Bruce Wayne-nek (Batman) egy egészen autószerű járgánnyal kell beérnie, ami tökéletesen feleleveníti a ‘70-es ‘80-as évek muscle carjainak világát. Bár nyilvánvalóan lesznek majd különleges képességei, és csak első ránézésre tűnik „hétköznapi” autónak. Elölről nézve nekem az aktuális Chevrolet Camaro pony car is beugrott egy pillanatra, bár azt is úgy álmodták meg a tervezők, hogy retró stílusa legyen.

Batmobile 2021

Másik szögből egyből feltűnik, hogy nem a „jó helyen” hordja a motorját, azaz nem a hosszú motorháztető alatt lakozik a valószínűleg szupererős V8-as erőforrása, hanem hátul, a hátsó tengely előtt (középmotoros felépítés) vagy a hátsó tengelyen (farmotoros felépítés). Több képre lenne szükségem ahhoz, hogy el tudjam dönteni, melyik is pontosan. Korábban megszellőztetett információk szerint most sem csak ez az egy Batmobile áll majd Batman rendelkezésére, hanem biztosan lesz egy – szintén egészen motorszerű – motorja is.

Kapcsolódó írások

1970 Velorex Oskar, Bőregér, Batmobile, oldalnézet, jobbról
2019. május 01.
1945-ben született meg a szocializmus egyik legbizarrabb autója, a Bőregér néven is emlegetett csehszlovák Velorex Oskar
BMW 3.0 CSL IMSA Batmobile
2020. március 31.
Így nézne ki a bajor versenyautó inspirálta ideális járgány a Sötét Lovag számára.

További hírek