Ez a BMW 3.0 CSL IMSA lenne a legkirályabb Batmobile

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-03-31, 08:21

Így nézne ki a bajor versenyautó inspirálta ideális járgány a Sötét Lovag számára.

Khyzyl Saleem rajzoló művész készítette ezt a lenyűgöző számítógépes grafikát. A BMW 3.0 CSL IMSA „The Batmobile” nem teljesen az ő agyszüleménye, hanem egy valaha tényleg létezett autó, amelyet a bajor gyártó versenycélokra készített. A „The Batmobile” becenevet a hatalmas hátsó szárnya és az agresszív első splitter miatt kapta. Nagy kár, hogy a Batman-filmek producerei és rendezői nem ezt az autót használták inspirációnak a főhős járgányaihoz eddig, pedig még a beceneve is stimmel.

BMW 3.0 CSL IMSA Batmobile

Khyzyl annyit változtatott, hogy megszabadította a versenyautót a BMW Motorsport jellegzetes színvilágától és matricáitól, átszínezte mélyfeketére, lejjebb vitte a karosszériát egy kicsit, LED lámpákat rajzolt a modern idők szellemében és újak a felnik is, de az aerodinamikai kiegészítőkhöz nem nyúlt. Az eredmény magáért beszél, remélem a filmkészítők is találkoznak a művész posztjával a közösségi médiában és ennek megfelelően álmodnak Batman-autót ezek után.

BMW 3.0 CSL IMSA Batmobile hátulról

Annak idején a BMW mindösszesen néhány darabot épített a különleges 3.0 CSL versenyautóból. Az orrában egy hosszában beépített sorhatos, 3,5 literes erőforrás volt, amelyből 440 lóerőt hoztak ki 8 800-as fordulaton. Mindezt úgy, hogy szívómotorról beszélünk. Az erő átviteléről egy 5 sebességes kézi váltó gondoskodott és természetesen a hátsó kerekek kapták a motor minden erejét. A csupán 1 100 kilogrammos autó 4,6 másodperc alatt futotta a 100-at, végsebessége pedig 270 km/h volt.

BMW 3.0 CSL IMSA „The Batmobile” versenyautó

Kapcsolódó írások

1970 Velorex Oskar, Bőregér, Batmobile, oldalnézet, jobbról
2019. május 01.
1945-ben született meg a szocializmus egyik legbizarrabb autója, a Bőregér néven is emlegetett csehszlovák Velorex Oskar.
Batmobile 1989
2019. május 20.
A szuperképességekkel nem rendelkező Batman szuperképességekkel rendelkező autókra támaszkodva üldözi a bűnt. Itt van a 4 legemlékezetesebb Batman autói közül

További hírek