csütörtök - 2022. October 06.
20 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 675 Ft
100 702 Ft
D 760 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Ez a BMW 3.0 CSL IMSA lenne a legkirályabb Batmobile

Így nézne ki a bajor versenyautó inspirálta ideális járgány a Sötét Lovag számára.

Khyzyl Saleem rajzoló művész készítette ezt a lenyűgöző számítógépes grafikát. A BMW 3.0 CSL IMSA „The Batmobile” nem teljesen az ő agyszüleménye, hanem egy valaha tényleg létezett autó, amelyet a bajor gyártó versenycélokra készített. A „The Batmobile” becenevet a hatalmas hátsó szárnya és az agresszív első splitter miatt kapta. Nagy kár, hogy a Batman-filmek producerei és rendezői nem ezt az autót használták inspirációnak a főhős járgányaihoz eddig, pedig még a beceneve is stimmel.

Khyzyl annyit változtatott, hogy megszabadította a versenyautót a BMW Motorsport jellegzetes színvilágától és matricáitól, átszínezte mélyfeketére, lejjebb vitte a karosszériát egy kicsit, LED lámpákat rajzolt a modern idők szellemében és újak a felnik is, de az aerodinamikai kiegészítőkhöz nem nyúlt. Az eredmény magáért beszél, remélem a filmkészítők is találkoznak a művész posztjával a közösségi médiában és ennek megfelelően álmodnak Batman-autót ezek után.

Annak idején a BMW mindösszesen néhány darabot épített a különleges 3.0 CSL versenyautóból. Az orrában egy hosszában beépített sorhatos, 3,5 literes erőforrás volt, amelyből 440 lóerőt hoztak ki 8 800-as fordulaton. Mindezt úgy, hogy szívómotorról beszélünk. Az erő átviteléről egy 5 sebességes kézi váltó gondoskodott és természetesen a hátsó kerekek kapták a motor minden erejét. A csupán 1 100 kilogrammos autó 4,6 másodperc alatt futotta a 100-at, végsebessége pedig 270 km/h volt.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!