Ilyen lesz a Panamera GTS 2019-es változata

Frissítve:
2018-10-16, 16:26

A Porsche megmutatta a közkedvelt túrakupé következő kiadását, amiből kombi verzió is lesz

A német autógyártó felfrissítette a Panamera egyik legsportosabb kiadását, a GTS-t. A 2019-től elérhető ráncfelvarrott modellből Sport Tourismo névre keresztelt kombi változat is lesz, mely nagyon ütősen néz ki. A többi GTS Porschéhoz hasonlóan rengeteg egyedi kiegészítőt tartalmaz az autó, melyekkel a sztenderd Panamerák fölé, és a Turbo kivitel alá pozícionálják árban és tudásban egyaránt.

2019-es Porsche Panamera GTS oldalról

2019-es Porsche Panamera GTS Sport Tourismo hátulról

A fekete elemek több helyen is visszaköszönnek, az orr- és farrészen is találhatók ilyen betétek. Ezen a verzión 20 colos fekete könnyűfém felniket látni, a belteret pedig felárért fekete Alcantarával húzzák be. Szintén az opcionális Sport Design csomag részei az exolált alumínium betétek, a fűtött Alcantara kormány viszont szériafelszereltség. Kérhető még a GTS-csomag is bentre, mely még több egyedi kiegészítőt és logót tartalmaz.

Az előző GTS 4,8 literes V8-asa helyett a Turbo-kivitelben is használt, 4,0 literes duplaturbós V8 kerül az autóba. Természetesen a nagytestvérnél kisebb teljesítménnyel, a GTS-ben ez a blokk 460 lóerőt teljesít, melynek következtében a végsebesség 290 km/óra, és 4,1 másodpercre van szüksége a 0-100-as sprinthez a két tonna körüli Porschénak. A motorhoz egy 8 fokozatú, duplakuplungos PDK automatát és összkerékhajtást kapcsolnak.

2019-es Porsche Panamera GTS beltere

2019-es Porsche Panamera GTS műszerfala

Az új emissziós előírások miatt a gyártó szeptembertől minden benzines modelljébe részecskeszűrőt épít, hiszen a WLTP mérések kapcsán nem csak a Volkswagennek, hanem a Porschénak is akadtak gondjai az engedélyek megszerzésével. A futóművet szintén átdolgozták, új adaptív légrugókat és nagyobb méretű fékeket építettek a GTS-be, felárért pedig hátsókerék kormányzás is kérhető.

A Panamerát 2009-ben mutatták be, mellyel egy mára húzómodellt építettek a kínálatba. Jelenleg a második generációja fut, és az alapkivitel mellett a Panamera 4, S, 4S, GTS, Turbo, Turbo S és Hybrid verziók érhetőek el. A nemrég bemutatott kombi változat friss lendületet adhat a gyártónak, hiszen egyedi formatervével elég kívánatos darab lett.

Kapcsolódó írások

Porsche 989-es négyajtós prototípus
2018. november 16.
A négyajtós Porsche hallatán ösztönösen a 2009-ben debütált Panamerára gondolsz, jogosan. De már harminc éve is létezett egy prototípus, hasonló koncepcióval!
A 70-es évek 6 ikonikus sportautója
2017. november 10.
Mikrofonfrizurák, barkók, tömött bajszok, magas derekú trapéznadrágok, női és férfi kezeslábasok – a 70-es évekről sok borzasztó kép is bevillanhat. Az autóiparban viszont csodálatos modellek születtek ekkor.
1979-es Porsche 930 McLaren motorral elölről
2019. július 09.
A V6-ok a McLarentől érkeztek, igaz kicsit lebutították őket.
1979 Porsche 935 F1 street legal, kék, oldalnézet, balról
2018. december 13.
A Porsche 935-ös modelljei a pályákon kívül tiltólistásak voltak. Kivéve azt az egy darabot, ami most eladásra kerül